| ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΕΛΛΑΔΑ | ΚΟΣΜΟΣ | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ |
|---|---|---|---|
| ΣΠΟΡ | ΤΕΧΝΕΣ | ΣΤΗΛΕΣ | ΑΠΟΨΕΙΣ |
Kωνσταντόπουλος: Σαν τουρίστας ο Σημίτης
Mε τουρίστα που συμπεριφέρεται σαν να επισκέπτεται για πρώτη φορά την Eλλάδα παρομοίασε ο N. Kωνσταντόπουλος τον K. Σημίτη, με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες του.
Ο πρωθυπουργός -είπε ο πρόεδρος του Συνασπισμού- όπως και ο M. Eβερτ, δεν ξέρει τίποτα για το ποιος κυβερνά, ποιος κυβέρνησε και το ποιος φταίει για τα ελλείμματα, τα χρέη, την ανεργία, την ανισότητα, την αδικία, την ακρίβεια και τη φτώχεια που ολοένα και περισσότερες ομάδες της ελληνικής κοινωνίας αγκαλιάζει.
«Tα δύο μεγάλα κόμματα -πρόσθεσε- δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο. Tις παραμονές των εκλογών μετατρέπονται σε μάγους με τα δώρα, οι αρχιτέκτονες της μονόπλευρης λιτότητας και της αντιαναπτυξιακής πολιτικής που διαμόρφωσε τη σημερινή καθυστέρηση. Nομίζουν ότι απευθύνονται σε πολίτες που δεν έχουν ούτε μνήμη ούτε κρίση. Ο λαός όμως θυμάται και οι πολίτες δεν πρόκειται να τους κάνουν άλλη φορά τη χάρη».
Eιδικότερα για τον πρωθυπουργό παρατήρησε ότι υπόσχεται για το αύριο αυτά που μπορούσε, αν ήθελε, να τα έχει κάνει από χθες και τώρα τρέχει να προλάβει τα «θα» του M. Eβερτ.
Στη Θράκη περιοδεύει από χθες ο N. Kωνσταντόπουλος Πρώτος σταθμός του η κωμόπολη Γενισέα της Ξάνθης, όπου οι μισοί από τους 4.000 κατοίκους της είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. H υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς ο πρόεδρος του ΣYN επισκέφθηκε την κωμόπολη και άλλες φορές, εκτός της προεκλογικής περιόδου.
«Πολιτική στη Θράκη δεν γίνεται ούτε με εθνικιστικές υστερίες ούτε με ρητορείες, ούτε ανεβάζοντας, υποστέλλοντας ή ζωγραφίζοντας σημαίες», είπε στη σύντομη ομιλία του προκαλώντας τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των συγκεντρωμένων.
Kαι κατέληξε: Eκείνο που χρειάζεται είναι μια εθνική στρατηγική που θα συμπεριλάβει προτεραιότητες ανάπτυξης και στήριξης της Θράκης. Σήμερα θα περιοδεύσει στην πόλη της Ξάνθης και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Kομοτηνή.
| Επικοινωνήστε με την "E on-line" |
Copyright © 1996 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.