|
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε πει πριν από το ματς ότι δεν τον ενδιέφερε το
αποτέλεσμα του χθεσινού πρώτου για τους «ερυθρόλευκους» φιλικού της σεζόν κόντρα στη σαφώς πιο έτοιμη Στουτγκάρδη, κι έτσι η ήττα με 3-2 θα πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που τον απασχόλησε μετά το σφύριγμα της λήξης.
Αλλωστε με τις εν γένει κινήσεις του στη διάρκεια του αγώνα και με την απόφασή του να χρησιμοποιήσει κοντά είκοσι παίκτες -πλην βεβαίως των δύο μεγάλων αστέρων της ομάδας Ζάχοβιτς, Tζιοβάνι που έμειναν εκτός αποστολής- έδειξε ότι εκείνο που πρωτίστως τον ενδιέφερε ήταν να δει και να διαπιστώσει το βαθμό ετοιμότητας των παικτών του σ' αυτό το ξεκίνημα της προετοιμασίας.
Το συμπέρασμα που πρέπει να έβγαλε με βάση κυρίως την εικόνα που παρουσίασαν οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι στο α' μέρος θα πρέπει να είναι θετικό. Ο παλιός σε... νέα συσκευασία Ολυμπιακός του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος κόντραρε στα ίσια τους Γερμανούς βγάζοντας το ημίχρονο με ισοπαλία.
Ο Πίτερ Οφορίκουε έσπασε το ρόδι για τους Πειραιώτες κάνοντας στο 40' το 1-1 με κοντινό πλασέ, ύστερα από σέντρα του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.
Η Στουτγκάρδη είχε ανοίξει το σκορ στο 10' με κεφαλιά του Τσέχου Πάβελ Κούκα, ο οποίος ήταν στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού πριν πάει στην Μπουντεσλίγκα, πριν από έξι χρόνια (το καλοκαίρι του '93).
Οι Γερμανοί είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν νωρίτερα, μόλις στο 2', αλλά η κεφαλιά του Κρίστιαν Τζόρτζεβιτς, συμπαίκτη του συνώνυμου «ερυθρόλευκου» άσου στην εθνική Γιουγκοσλαβίας, πήγε στο δοκάρι.
Στο β' μέρος οι πολλές αλλαγές σε συνδυασμό με τη φυσιολογική, λόγω των εξαντλητικών προπονήσεων, κόπωση έφεραν την Στουτγκάρδη στην επίθεση.
Κι αφού στο 55' οι αμυντικοί της Στουτγκάρδης πρόλαβαν τον Σίνισα Γκόγκιτς που ετοιμαζόταν να πλασάρει τον Βόλφγκαρντ, στο 65' και στο 74' ο Βραζιλιάνος Ντίντι νίκησε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο κάνοντας το 3-1. Λίγο νωρίτερα, στο 68' ο Μπέρτχολντ είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι και στο 87' ο Λουτσιάνο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με εν κινήσει αριστερό σουτ, αξιοποιώντας ωραία πάσα του Πουρσαϊτίδη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης (67' Σφακιανάκης), Καραταΐδης (72' Αμπονσά), Ανατολάκης (46' Αντζας), Πουρσανίδης (67' Πασσαλής), Γεωργάτος (46' Αμανατίδης), Γιαννακόπουλος (62' Λουτσιάνο), Νινιάδης (70' Πουρσαϊτίδης) Γκόγκιτς (62' Αλεξανδρής), Οφορίκουε (82' Καρτερουλιώτης), Τζόρτζεβιτς.
ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Βόλφγκαρντ, Κέλερ, Μπέρτχολντ, Τιάμ, Τζόρτζεβιτς (46' Καρνέλ), Τοντ (67' Λίστες), Κούκα (46' Κονσάλβες Πίντο), Μπαλάκοφ, Κοτιζονέ (46' Χόσνι), Σόλντο, Ρίστιτς (46' Ντίντι).
* Εκτός αποστολής έμειναν εκτός των Ζάχοβιτς, Tζιοβάνι και οι Καραπιάλης, Κωστούλας, Γιάννου.
|