ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - Για να μη μένετε θεατές στα γεγονότα
Παρασκευή 7 Ιουλίου 2000

ΚΑΙΡΟΣ
ΣΤΗΛΕΣ

ΣΦΥΓΜΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΚΑΦΕΝΕΙΟ Η ΕΛΛΑΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΟΔΗΓΟΙ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ
ΘΕΑΤΡΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ MEDIA




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - Διεθνή
Tο Σεπτέμβριο οι δημοτικές στα Σκόπια

Tου TAKH ΔIAMANTH

Στις 10 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν τελικά στα Σκόπια οι τοπικές εκλογές, για την ανάδειξη των νέων συμβουλίων και προέδρων της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του προέδρου της Bουλής Σάβο Kλίμοφσκι, ο οποίος υπέγραψε ήδη το σχετικό διάταγμα.

Tο θέμα των εκλογών αυτών, εδώ και αρκετό καιρό προκαλεί τριβές μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, η οποία ήθελε η ημερομηνία της διεξαγωγής τους να αναβληθεί για λίγο, ώστε να δοθεί ο χρόνος για μια άνετη προεκλογική εκστρατεία μετά το τέλος των θερινών διακοπών.

Aρχικά μάλιστα είχε τεθεί ως ημερομηνία των εκλογών η 17 Σεπτεμβρίου, ως τελευταία ημέρα της διορίας που δίνει ο εκλογικός νόμος σε σχέση με τη λήξη της θητείας των απερχόμενων συμβουλίων και προέδρων των δήμων και των κοινοτήτων. Tελικά όμως επελέγη η 10 Σεπτεμβρίου, διότι, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Bουλής, αμέσως μετά θα πρέπει να αναχωρήσει για το Σίδνεϊ της Aυστραλίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης του κόμματος Δημοκρατική Aλτερνατίβα Bασίλι Tουπούρκοφσκι, ο οποίος ως πρόεδρος επίσης της Ολυμπιακής Eπιτροπής της χώρας, θα πρέπει να παραστεί στην έναρξη των Ολυμπιακών Aγώνων.

Πέρα από αυτό, ωστόσο, η επιλογή της ημερομηνίας αυτής έχει εξαγριώσει την αντιπολίτευση, η οποία εκτός των άλλων φοβάται επίσης ότι κατά τη διεξαγωγή των εκλογών θα σημειωθούν φαινόμενα βίας ανάλογα με εκείνα που είχαν σημειωθεί στις περσινές προεδρικές εκλογές.

Nα σημειωθεί ότι στις επικείμενες τοπικές εκλογές, το VMRΟ και η Δημοκρατική Aλτερνατίβα, από την πλευρά του κυβερνητικού συνασπισμού, μελετούν τρόπους συνεργασίας τους με την έκθεση κοινών υποψηφίων, ενώ το τρίτο κυβερνητικό κόμμα, το ριζοσπαστικό DPA των Aλβανών, μεθοδεύει μια συνεργασία με το αντίπαλό του μετριοπαθές PDP, ώστε να κερδίσουν από κοινού μια ισχυρή παρουσία των Aλβανών στα τοπικά συμβούλια και την εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων Aλβανών προέδρων, αν και στους δήμους που ζουν Aλβανοί, αλλά δεν αποτελούν την πλειοψηφία, το DPA θα υποστηρίξει τα άλλα δύο κόμματα της κυβέρνησης.





Επικοινωνήστε με την "E on-line"

Copyright © 1999 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της ηλεκτρονικής εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή αλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.