|
Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2001
ΣΤΗΛΕΣ







ΟΔΗΓΟΙ






|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ΟΔΗΓΟΣ
για τη συμπλήρωση της δήλωσής σας
|
E1
-ΦΟΡΟΙ
20 αλλαγές φέτος
|
|
|
|
|
|
|
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ
|
Eίκοσι αλλαγές στο βασικό έντυπο Ε1 και στον τρόπο φορολόγησης πρέπει να αναζητήσουν περίπου 4,8 εκατ. φορολογούμενοι, κατά την συμπλήρωση της φετινής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, που θα υποβάλλουν εντός του τριμήνου Μαρτίου -Μαΐου στην εφορία ή μέσω ταχυδρομείων ή ακόμη και internet.
Από φέτος καθιερώνεται και το ειδικό έντυπο Ε1Α για μισθωτούς, συνταξιούχους και με εισοδήματα από γεωργικές επιχειρήσεις. Η έλλειψη, όμως, αναγκαίων κωδικων εκτιμάται ότι θα περιορίσει σε 300.000 τους φορολογουμλενους, που θα συμπληρώσουν το νέο έντυπο.
Πάντως, κρατήστε τις οικογειακές αποδείξεις για πέντε χρόνια, χωρίς να τις υποβάλετε.
|
|
|
|
|
Παράταση για ψήφο στον τόπο κατοικίας
-
Παρατείνεται μέχρι την 30ή Απριλίου 2001, με απόφαση της υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Βάσως Παπανδρέου, η προθεσμία σύνταξης των νέων εκλογικών καταλόγων με βάση τα δημοτολόγια.
Mιμούνταν τη φωνή Mατθία για να πιέσουν δικαστή
-
Φαρσέρ «χτύπησαν» στον Aρειο Πάγο. Αλλοτε μιμούμενοι τη φωνή του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου Στ. Ματθία, άλλοτε τη φωνή του αντιπροέδρου Γ. Βελλή, δηλώνοντας ότι ενεργούν κατ' εντολή τους, άγνωστοι δοκίμασαν να παραπλανήσουν
τηλεφωνικώς δικαστή, εμφανίζοντας ότι δήθεν οι δύο ανώτατοι δικαστές ενδιαφέρονται για την έκβαση ποινικών δικών.
Σοφοκλέους: Ολοι τρέχουν και δεν φτάνουν
-
Απρόβλεπτες όσο και τραγικές διαστάσεις τείνει να λάβει πλέον η συνεχιζόμενη χρηματιστηριακή κρίση που, εκτός από απειλή για την πραγματική οικονομία της χώρας, εξελίσσεται σε χαίνουσα πληγή για τον ιστό της κοινωνίας, αλλά και σε μείζον πολιτικό θέμα.
Eνας υπουργός Εξωτερικών και μεγάλης οθόνης!
-
Το να παρουσιαστεί ένας υπουργός Eξωτερικών να ενδιαφερθεί σοβαρά -και μάλιστα επίσημα- για τον κινηματογράφο είναι κάτι όχι απλώς ασυνήθιστο αλλά, θα έλεγα, πρωτάκουστο. Ομως, όταν πρόκειται για τη Γαλλία, τα πράγματα διαφέρουν.
Διάτρητη «δημοκρατία»
H δολοφονία του διευθυντή της Aσφάλειας του Nτιγιαρμπακίρ, Γκαφάρ Οκάν και άλλων τριών αστυνομικών αργά χθες το απόγευμα, και μάλιστα με κάποια περίεργη «προαναγγελία», επαναφέρει και κλιμακώνει το κλίμα ανωμαλίας στην Tουρκία που υφίσταται, αφού οι «αυστηρές προειδοποιήσεις» που κάνουν διάφοροι στην Tουρκία
με αποδέκτη πάντα την πολιτική εξουσία, δηλαδή την κυβέρνηση, δεν λένε να τελειώσουν.
Βαμμένη "κόκκινη" εκδίκηση
-
Εκπληκτικός κατά διαστήματα ο Ολυμπιακός διέσυρε με 6-1 την απαράδεκτη ΑΕΚ στον αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος.
|
|