ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 1999


Τα εγκαίνια του Γραφείου Ενημέρωσης Πολιτών του ΥΠΕΞ, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Α. Παπανδρέου.
Το Γραφείο λειτουργεί στην Ακαδημίας 2 (Στοά Δαβάκη), Τηλ. 3682700 και Fax. 3682474.


Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Το Υπουργείο Εξωτερικών στην συνολική προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του στον πολίτη. Η εξυπηρέτηση του πολίτη για μας είναι πολύ σημαντική.

  Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που θέλει ο πολίτης να ενημερωθεί και ο τρόπος γενικότερα της χάραξης της εξωτερικής πολιτικής των θέσεών μας σε μια σειρά ζητήματα, αλλά και πιο άμεσα για τα ίδια τα ζητήματα, όπως το θέμα της παλλινόστησης, των επικυρώσεων, των υποτροφιών, της χορήγησης θεωρήσεων, των διαγωνισμών, ή όπως π.χ. και το σύστημα Σένγκεν πολύ σύντομα η Ελλάδα, ο Ελληνας και η Ελληνίδα δεν θα χρειάζονται διαβατήριο για να κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση από τις αρχές του έτους.

  Για να πληροφορηθεί για όλα αυτά τα καινούργια, ή για τις τυπικές διαδικασίες που χρειάζονται για σειρά ζητημάτων, θα υπάρχει αυτό το γραφείο Ενημέρωσης του Πολίτη. Η κυρία Τσουκαλά είναι υπεύθυνη, η οποία θα διασυνδέει τον πολίτη με τις υπηρεσίες όταν χρειάζεται, ή θα δίνει άμεσα την πληροφόρηση για να μπορεί να εξυπηρετείται ο πολίτης.

  Είναι η προσπάθειά μας αυτή, ώστε να συμβάλουμε στην διαφάνεια, στην καλή εξυπηρέτηση του πολίτη και οπωσδήποτε να δώσουμε ένα στίγμα, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι κάτι απόμακρο, αλλά είναι ένα Υπουργείο και αυτό που πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη.

  Σας ευχαριστώ.



 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ