ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 2ου ΓΥΡΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 1999


Παραθέτουμε κατωτέρω, Κοινό Ανακοινωθέν των αντιπροσωπειών Ελλάδος και Τουρκίας μετά την ολοκλήρωση του 2ου γύρου συνομιλιών :

ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Εν συνεχεία του 2ου γύρου συνομιλιών του Σεπτεμβρίου, υψηλοί αξιωματούχοι των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδος και της Τουρκίας συναντήθηκαν για τον 3ο γύρο στην ΄Αγκυρα (21 και 22 Οκτωβρίου 1999) και στην Αθήνα (25 και 26 Οκτωβρίου 1999) για να συζητήσουν θέματα αναφορικά με τον τουρισμό, το περιβάλλον, τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, τον πολιτισμό, τη συνεργασία σε πολυμερές περιφερειακό επίπεδο και τον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης μετανάστευσης, της διακίνησης ναρκωτικών και της τρομοκρατίας.

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε φιλική ατμόσφαιρα και σε πνεύμα συνεργασίας. Οι δύο αντιπροσωπείες με τη συμμετοχή αντιπροσώπων των αρμοδίων υπηρεσιών από κάθε χώρα επεξεργάσθηκαν τα θέματα των συμπεφωνημένων ημερησίων διατάξεων. Οι εν λόγω ημερήσιες διατάξεις συμπεριέλαβαν ενημερωμένο συμβατικό πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπου κρίθηκε απαραίτητο, καθώς και καθορισμένους ειδικούς τομείς, όπου η συνεργασία θα μπορούσε να ξεκινήσει βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα.

Οι αντιπροσωπείες αποφάσισαν να συστήσουν ομάδες εργασίας αναφορικά με τους ανωτέρω τομείς με σκοπό την περαιτέρω επεξεργασία ανεπίσημων κειμένων που ήδη είχαν ανταλλάξει και σχετικά θέματα. Οι εν λόγω ομάδες εργασίας, επικεφαλής των οποίων είναι υψηλοί αξιωματούχοι και από τα δύο Υπουργεία των Εξωτερικών σε επίπεδο Πρέσβεων και αποτελούνται από αντιπροσώπους των αρμοδίων υπηρεσιών, θα συναντηθούν ξανά τον Νοέμβριο του 1999.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι τα αποτελέσματα των ομάδων εργασίας θα εκτιμηθούν κατά τη διάρκεια του 4ου γύρου συνομιλιών, που, κατ΄αρχήν, θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων που θα έχουν επιτευχθεί από τα δύο υπουργεία.
 

Υπηρεσία Ενημέρωσης

Επίσης στα Αγγλικά