Εκλογές '96

ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ, 9 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην κυβέρνηση και την επόμενη τετραετία εξέφρασε σε ομιλία του, το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος ανακοίνωσε το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την Ήπειρο το οποίο έχει ως βασικούς άξονες την ενίσχυση των μεταφορών και των υποδομών.

"Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα για να μπορέσει η Ήπειρος να μετατρέψει το χθεσινό μειονέκτημα της απομόνωσης σε σημερινό πλεονέκτημα της εγγύτητας" είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε δε ιδιαίτερα στην Εγνατία οδό, την άμεση σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με την Εγνατία, τη δημιουργία νέων μεθοριακών σταθμών, την ενίσχυση των διαπεριφερειακών συνδέσεων της Ηπείρου καθώς και τις οδικές αρτηρίες που θα δημιουργηθούν στην περιοχή.

Ο κ. Σημίτης άσκησε έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έβλεπε καχύποπτα όλους τους γείτονές μας και δεν επιθυμούσε την ανάπτυξη των σχέσεων μαζί τους. Προέβαλε, αντίθετα, το πνεύμα του ΠΑΣΟΚ, που, όπως είπε, επιθυμεί να ξεπεράσει τα εμπόδια αυτά και να αναπτύξει γέφυρες με τις χώρες των Βαλκανίων.

Μιλώντας, νωρίτερα στην Κόνιτσα ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι όλοι οι άστεγοι σεισμοπαθείς θα στεγαστούν ως το τέλος του μήνα. Αναφερόμενος δε στις ελληνοαλβανικές σχέσεις τόνισε ότι ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να διαλέξει αν επιθυμεί μια κυβέρνηση που θα κάνει ισχυρή τη χώρα στα Βαλκάνια ή αν προτιμά μια Ελλάδα απομονωμένη με εκείνους που δήθεν μιλούν για εθνική περηφάνια.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων