Εκλογές '96

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Θεσσαλονίκη , 5 Σεπτεμβρίου 1996

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης φθάνει αύριο το απόγευμα(19.15) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ξεκινώντας την τριήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη και τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

Αμέσως μετά ο κ.Σημίτης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 61ης Δ.Ε.Θ.,αναμένεται να αναφερθεί στον ιδιαίτερο ρόλο του Βορειοελλαδικού χώρου στην πορεία ανάπτυξης της χώρας, της διασύνδεσής του με τον Βαλκανικό περίγυρο καθώς και στα έργα υποδομής σε Μακεδονία και Θράκη.Ακολούθως η Διοίκηση της Δ.Ε.Θ. θα παραθέσει δεξίωση προς τιμή του Πρωθυπουργού στους κήπους του Κυβερνείου.

Το πρωί του Σαββάτου (10π.μ.) πρώτος σταθμός του κ.Σημίτη θα είναι η Βέροια, όπου θα τον υποδεχθεί ο λαός της Ημαθίας στο Πάρκο της Ελιάς. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων στη Νομαρχία και το Δημαρχείο της Ημαθίας για να αναχωρήσει, με ενδιάμεσο σταθμό το Δήμο Ειρηνούπολης, με προορισμό τα Γιαννιτσά του Νομού Πέλλας, όπου θα φθάσει στη 1 το μεσημέρι.

Ακολουθούν το Αιγίνειο της Πιερίας(14.30) και η Χαλκηδώνα του Νομού Θεσσαλονίκης (15.00) και το βράδι σε Δείπνο προς τιμή του στο Συνεδριακό Κέντρο"Ιωάννης Βελλίδης", ο Πρωθυπουργός θα εκφωνήσει την καθιερωμένη απολογιστική αλλά και προγραμματική ομιλία για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Την Κυριακή στις 10 το πρωί θα ξεναγηθεί από τη Διοίκηση της Δ.Ε.Θ. στους εκθεσιακούς χώρους της 61ης Δ.Ε.Θ., ενώ το μεσημέρι (13.00) ο κ. Σημίτης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. σε αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου "Ι.Βελλίδης".

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πρωθυπουργός ολοκληρώνει την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα με επίσκεψη στο Νομό Σερρών και σταθμούς τον Λευκώνα(18.30) και τις Σέρρες(19.00).Αργά το βράδι ο κ. Σημίτης θα επιστρέψει στην Αθήνα.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων