Εκλογές '96

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΚΑΒΑΛΑ, 6 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Την επίσημη έναρξη της άντλησης πετρελαίου από το νέο κοίτασμα του βόρειου Πρίνου θα κηρύξει το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου.

Πρόκειται για το κοίτασμα, η εκμετάλλευση του οποίου, όπως έχει μεταδώσει το ΜΠΕ, άρχισε με επιτυχία στις 20 Αυγούστου, κατόπιν της εφαρμογής για πρώτη φορά στη χώρα μας της μεθόδου της "οριζόντιας γεώτρησης". Το κοίτασμα είχε εντοπιστεί πριν έναν περίπου χρόνο και η δυναμικότητά του εκτιμάται στο 1 εκατομμύριο βαρέλια το χρόνο.

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας η κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί την αγορά της Καβάλας και τη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, και το λιμάνι της Θάσου, όπου θα ενημερωθεί για τουριστικά θέματα.

Στις 8 το απόγευμα η υπουργός Ανάπτυξης θα εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο Καβάλας του ΠΑΣΟΚ.

Την Καβάλα θα επισκεφθεί, αύριο, Σάββατο, και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών, Θανάση Χανακούλα, ο οποίος θα παραδώσει 30 παραχωρητήρια σε δικαιούχους της περιοχής ΔΕΠΟΣ.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων