Εκλογές '96

ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ. ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6 Σεπτεμβρίου 1996 (Μ.Π.Ε.)

Τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη σύντομη ομιλία που έκανε φτάνοντας στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", στις 7.15΄ μ.μ.

"Υπάρχει μια παραδοση σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσαλονίκη κατά την ΔΕΘ", είπε ο κ. Σημίτης και συνέχισε:" Η παράδοση αυτή θέλει να μιλά ο πρωθυπουργός για τη Θεσσαλονίκη, τα έργα της, το ρόλο που πρόκειται να παίξει στη περιοχή, να μιλά επισης για την πρόοδο και την κατασταση της οικονομίας.

Οι εκλογές στις 22 Σετπεμβρίου αφορούν την πορεία της Ελλαδας για τον 21ο αιώνα. Οι εκλογές αφορούν την στρατηγική που θα ακολουθήσει η χώρα. Τις κατευθύνσεις τις οποίες πρέπει να έχουμε για να γίνει η Ελλάδα ισχυρή, για να έχει φωνή, να είναι σεβαστή σε εχθρους και φίλους. Για να είναι μια Ελλάδα η οποία τόσο στον χώρο των Βαλκανίων όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και παγκόσμια να μπορεί να παίξει ρόλο.

Οι εκλογές της 22 Σεπτεμβρίου αφορουν όμως και κάτι άλλο. Αφορούν την καθημερινή ζωή του ανθρώπου, αφορούν όλους εμάς. Τις βιωτικές μας συνθήκες. Πως μπορούμε να τις βελτιώσουμε. Πως μπορούμε να εκγαθιδρύσουμε ένα κράτος με κοινωνική δικαιοσύνη και ευαισθησία.

Οι εκλογές αφορούν και το πλάτεμα της Δημοκρατίας μας, την περισσότερη διαφάνεια, τα περισσότερα δικαιώματα του πολίτη, την ικανότητα μας ως κοινωνία να ελέγχουμε απρόσωπες εξουσίες οι οποίες μας καταδυναστεύουν και οι οποίες καθορίζουν αυτό που γίνεται στη χώρα.

Οι εκλογες αφορούν επίσης, εδω στην περιοχή, ποιό ρόλο θα παίξει η Θεσσαλονίκη, ποιό ρόλο θα παίξει η Βόρεια Ελλαδα. Θα γίνει η Θεσσαλονίκη καρδιά των Βαλκανίων, θα γίνει η Βόρειος Ελλάδα το εφαλτήριο για να μπορεί η Ελλάδα να εχει παρουσία σε ολόκληρη την Βαλκανικη;

Εμεις στο ΠΑΣΟΚ εχουμε τα σχέδια, το πρόγραμμα, τα ικανά στελέχη, εχουμε τις κοινωνικές δυνάμεις της προόδου και της εργασίας μαζί μας. Και γι' αυτό θα πετύχουμε. Γι' αυτό η νίκη θα είναι δική μας και η νίκη θα είναι μεγάλη. Για μια Ελλαδα ισχυρή.

Καλώ όλους που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ το 1993. Καλώ και όλους τους άλλους που στάθηκαν διστακτικοί, που είχαν αμφιβολίες να έρθουν μαζί στις τάξεις μας για τη μεγάλη πλειοψηφία, για το ισχυρό εκείνο ρεύμα που θα αλλαξει τον τόπο μας και θα του δώσει προοπτική.

Εμπρός λοιπόν για τη νίκη. Εμπρός για τη μεγάλη και ισχυρή Ελλάδα. Για τη νέα εποχή μαζί".

Τον πρωθυπουργό καλωσόρισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος, ενώ τον υποδέχτηκαν με συνθήματα και λουλούδια μέλη και οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων