Εκλογές '96

ΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟΝ Μ.ΕΒΕΡΤ

ΠΙΕΡΙΑ, 7 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ-της Β.Βεγίρη)

Για απουσία από τη Βουλή κατά το βράδυ της κρίσης στα Ιμια και για ανικανότητα χειρισμού των εθνικών θεμάτων, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιλτιάδη Εβερτ, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης από το Αιγίνιο της Πιερίας, ενώ λίγο νωρίτερα από τα Γιαννιτσά ο κ. Σημίτης είχε κατηγορήσει και πάλι τον κ. Εβερτ σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα για κλίμα υπερβολών και πατριδοκαπηλίας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Εβερτ πρότεινε να δημιουργηθεί ατζέντα συζήτησης με την Τουρκία, δηλαδή διάλογο εφ΄ όλης της ύλης με τη γειτονική χώρα κάτι που όπως τόνισε είναι αυτό ακριβώς που επιθυμεί η Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τη σημασία αυτής της πρότασής του και για αυτό δεν μπορεί να χειρίζεται τα εθνικά θέματα της χώρας.

Τόσο στην Πιερία, όσο και νωρίτερα στην ομιλία του στα Γιαννιτσά ο κ. Σημίτης επανέλαβε επίσης κατηγορίες προς τον κ. Εβερτ για παραπλάνηση των αγροτών με τις εξαγγελίες, στις οποίες προβαίνει προεκλογικά, κατηγορίες τις οποίες είχε απευθύνει και στον πρώτο σταθμό της σημερινής περιοδείας του στους Νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, κατά την ομιλία του στη Βέροια.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε επίσης τον Πρόεδρο της Ν.Δ και για προχειρολογίες στην οικονομική του πολιτική, οι οποίες όπως τόνισε θα βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες και τον λαό σε κίνδυνο να χάσει όσα απέκτησε τα τρία τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Λίγο νωρίτερα στην Ειρηνούπολη της Ημαθίας, της οποίας ανακηρύχθηκε και ο πρώτος επίτιμος δημότης, ο κ. Σημίτης δεσμεύθηκε ότι η τάφρος 66 στη νέα τετραετία του ΠΑΣΟΚ θα γίνει παρελθόν.

Σημειώνεται ότι τόσο στα Γιαννιτσά της Πέλλας όσο και στο Αιγίνιο της Πιερίας, οι κάτοικοι επιφύλαξαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στον Υπουργό Εργασίας Ευάγγελο Γιαννόπουλο, τον οποίο μάλιστα οι κάτοικοι της Βέροιας για μικρό χρονικό διάστημα μετέφεραν στους ώμους τους.

Ο κ. Σημίτης μετά το Αιγίνιο της Πιερίας επισκέφθηκε τη Χαλκηδόνα της Θεσσαλονίκης.

"Η ιστορική πρωτεύουσα της Μακεδονίας πρέπει να βρει τον ιστορικό της ρόλο"

Κατά την ομιλία του στα Γιαννιτσά ο κ. Σημίτης τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να αναδείξει την ιστορική κοιτίδα του μακεδονικού πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο.

"Θέλουμε η Πέλλα, η ιστορική πρωτεύουσα της Μακεδονίας να βρει τον ιστορικό της ρόλο και να αποτελέσει γέφυρα ειρήνης και συνεργασίας με τα Βαλκάνια" είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, έμφαση έδωσε ο κ. Σημίτης σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Νομό στους τομείς των δικτύων μεταφορών, του εκσυγχρονισμού της αγροτοβιομηχανίας και ευρύτερα της βιομηχανικού εκσυγχρονισμού, της τουριστικής ανάδειξης της περιοχής και ιδιαίτερα στα έργα ανάδειξης της αρχαίας Πέλλας και του ευρύτερου αρχαιολογικού τριγώνου Πέλλας-Δίου-Βεργίνας.

" Η περιοχή ήταν η κοιτίδα του μακεδονικού πολιτισμού και πρόθεσή μας είναι σε σύνδεση με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Θεσσαλονίκης το 1997 να την αναδείξουμε και να αναδείξουμε συνολικά την Ελλάδα και την πολιτιστική της δυναμική".

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων