Εκλογές '96

ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΙΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ Η Ν.Δ.

ΑΘΗΝΑ, 2 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

"Βεβαίως υπάρχουν και εκτός ΠΑΣΟΚ πολλά πρόσωπα με τα οποία και συζήτηση πρέπει να γίνει και πρέπει να συνεργαστούν για να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση το έργο της".

Αυτό τονίζει ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απαντώντας σε ερώτηση περί ενδεχομένων μετεκλογικών συνεργασιών, σε σημερινή συνέντευξη του σε αθηναϊκή εφημερίδα.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος εγκαινιάζει από σήμερα την προεκλογική του εξόρμηση ανά την Ελλάδα με περιοδείες και ομιλίες στη Λέσβο και τη Χίο, εκφράζει επίσης την πεποίθηση του ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ επισημαίνει ότι το μέλλον ανήκει στην κεντροαριστερά.

Εντός της ημέρας δίνονται στη δημοσιότητα και οι υπόλοιποι εκλογικοί συνδυασμοί του κυβερνώντος κόμματος, ενώ το εκτελεστικό γραφείο αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τους υποψήφιους στις έξι μονοεδρικές περιφέρειες, καθώς και στην Αχαΐα, το Ηράκλειο, την Πέλλα και την Πρέβεζα.

Αύριο ανακοινώνεται η σύνθεση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας. Χθες ο Μιλτιάδης Εβερτ από τον Έβρο όπου περιοδεύει δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση του στις πρώτες 30 ημέρες της θητείας της, θα μειώσει κατά 50%, όλους τους έμμεσους φόρους, θα δώσει κίνητρα στους αγρότες και θα αυξήσει την αγροτική σύνταξη από 25.000 σε 35.000 δραχμές.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς την Αγκυρα, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθεί ούτε σπιθαμή γης, αέρα και θάλασσας.

Το ερώτημα, αν την επόμενη των εκλογών θα σταματήσουν την πολιτική λιτότητας και εάν θα προασπίσουν σταθερά τα εθνικά συμφέροντα, απηύθυνε προς τα δύο μεγάλα κόμματα, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στη Λαμία και την Εύβοια.

Το Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Αθηνών επισκέπτεται το μεσημέρι η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει στην περιοχή του Ταύρου. Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ότι αποκρύβουν από το λαό την αλήθεια για την οικονομία.

Για προσπάθεια παραπλάνησης του ελληνικού λαού κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος το βράδυ θα μιλήσει στον Πειραιά.

Σήμερα πιθανότατα ανακοινώνονται οι εκλογικοί συνδυασμοί του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος. Ο Δημήτρης Τσοβόλας κατέρχεται υποψήφιος στη Β΄Αθηνών και πιθανότατα στα Δωδεκάνησα.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων