Εκλογές '96

ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Η Ν.Δ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΚΚΙ

ΑΘΗΝΑ, 3 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Αντεπίθεση κατά του Μιλτιάδη Εβερτ εξαπέλυσε χθες ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στη Χίο και στη Μυτιλήνη.

Ο κ.Σημίτης κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για πατριδοκαπηλία και χαρακτήρισε ανεύθυνη και επικίνδυνη την κριτική που ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα φάση με την Αγκυρα, η οποία γίνεται σαφώς επιθετικότερη όμως με την ελληνική διπλωματική εκστρατεία, όπως είπε, στη χώρα μας είναι αυτή που ακούγεται στην Ευρώπη. Επίσης υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί να εγγυηθεί πολιτική ομαλότητα με αλληλοσπαρασσόμενους αρχηγούς και με προεκλογική και πρόχειρη οικονομική πολιτική που είναι καταστροφική για τον τόπο.

Στη 1 το μεσημέρι ανήμερα της 22ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει το εθνικό συμβούλιο του κινήματος, το οποίο θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός. Εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν οι εκλογικοί του ΠΑΣΟΚ, Πελλας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Κιλκίς.

Απάντηση στις επικρίσεις του Πρωθυπουργού αναμένεται να δώσει σήμερα ο Μιλτιάδης Εβερτ σε νέα συνέντευξη τύπου, που θα δώσει το απόγευμα με αντικείμενο τα εθνικά θέματα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ανακοινώσει και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Τις λίστες των υποψηφίων της Πολιτικής Ανοιξης αναμένεται να ανακοινώσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για προεκλογική παραχολογία, επισημαίνοντας ότι στήνουν 20ημερο παιχνίδι προσφορών και εκπτώσεων, ενώ ετοιμάζουν νέα λιτότητα.

Σε συγκέντρωση συνταξιούχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της πανηπειρωτικής συνομοσπονδίας θα παρευρεθεί η Αλέκα Παπαρήγα. Τις λίστες των υποψηφίων θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ο Συνασπισμός.

Τους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος του θα ανακοινώσει και ο Δημήτρης Τσοβόλας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ θα θέσει υποψηφιότητα στη Β΄περιφέρεια Αθηνών και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων