Εκλογές '96

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ, 5 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Επιστολή προς όλους τους υποψηφίους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιλτιάδης Εβερτ ο οποίος το απόγευμα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Κερατσίνι και τον Κορυδαλλό.

Ο κ. Εβερτ επισημαίνει ότι το κόμμα εισέρχεται τώρα στην τελική ευθεία για τη μάχη των εκλογών και απευθύνει έκκληση για συνεργασία. Ζητά ακόμη να επικρατεί ήπιο πολιτικό κλίμα και πνεύμα διαλόγου τονίζοντας χαρακτηριστικά "με τη στάση μας πρέπει να πείσουμε όλους ότι η Νέα Δημοκρατία μέσα από την προεκλογική της εκστρατεία εγκαινιάζει τη νέα εποχή του σύγχρονου ύφους και ήθους".

"Για έξαρση παλαιοκομματικού αναχρονισμού" κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος σε δηλώσεις του από την Ξάνθη όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος στη θεμελίωση από τον πρωθυπουργό του έργου κατασκευής του αεροδρομίου των Σπάτων δήλωσε ότι η κυβέρνηση "πανηγυρίζει ένα έργο που στηρίζεται σε μια ληστρική σύμβαση σε βάρος των συμφερόντων του δημοσίου, που θυμίζει αποικιοκρατικές δεσμεύσεις και διαπνέεται από την αναχρονιστική λογική του μεγάλου κόστους και της αντιαναπτυξιακής σπατάλης πόρων και χρημάτων". Πρόσθεσε ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανάπτυξη της περιφέρειας και ιδίως της Θράκης και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και την Πολιτική Ανοιξη για καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας. "Η Νέα Δημοκρατία ζητά πογκρόμ κατά των ξένων εργατών και η Πολιτική Ανοιξη ζητά αποκλεισμό των Μουσουλμάνων από τα ψηφοδέλτια στη Θράκη" κατέληξε.

Περιοδεία από την Κρήτη και το Ανατολικό Αιγαίο μέχρι τον Έβρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας θα μιλήσει το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καβάλα.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων