Εκλογές '96

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ 61η ΔΕΘ

ΑΘΗΝΑ, 8 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

"Σε επιχείρηση εξαπάτησης και παραπλάνησης του λαού με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου του", απέδωσε, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην 61η Διεθνή ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι η αναφορά του κ. Σημίτη στα μεγάλα έργα "δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για το πολυεθνικό και εγχώριο κεφάλαιο που θα του επιτρέψει να εξαπολύσει νέα επέλαση για μεγαλύτερα υπερκέρδη και παραπέρα συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος".

Από την πλευρά του ο Συνασπισμός τόνισε πως με την ομιλία του ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εξωραίσει την πραγματικότητα και να δικαιολογήσει την "κραυγαλέα" απόσταση λόγων και έργων.

Ο ΣΥΝ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα πριν από τις εκλογές τον προϋπολογισμό του 1997. "Η ομιλία του κ. Σημίτη προανήγγειλε τη συνέχιση μιας αποτυχημένης και μονόπλευρης πολιτικής, η οποία στηρίζεται στο τρίπτυχο ύφεση-μονόπλευρη λιτότητα και αύξηση της ανεργίας", σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων