Εκλογές '96

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ, 9 Σεπτεμβρίου 1996, (Μ.Π.Ε.)

Με περιοδεία στη σεισμόπληκτη Κόνιτσα και τα Γιάννενα συνεχίζει σήμερα ο Πρωθυπουργός την προεκλογική του εξόρμηση.

Από τη Θεσσαλονίκη και από τις Σέρρες, όπου μίλησε χθες το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση ο κ. Σημίτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση στις προσεχείς εκλογές.

Για τα εθνικά θέματα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων δεν πρόκειται να απεμποληθεί.

Νέα συνέντευξη τύπου παραχωρεί το απόγευμα στο Ζάππειο ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος χθες επιτέθηκε πάλι κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα από την Καρδίτσα όπου μίλησε σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν ευχαρίστησε ποτέ την αμερικανική κυβέρνηση και δεν ζήτησε την γνώμη των Γερμανών.

Νέο γύρο λιτότητας, ακρίβειας και αύξησης της ανεργίας θα σημάνει τυχόν επανεκλογή Σημίτη, υποστήριξε από την Κομοτηνή ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς.

Την 61η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί σήμερα η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία στη 1 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους. Από τη Μυτιλήνη η κα. Παπαρήγα τόνισε χθες ότι το ΚΚΕ δεν επιθυμεί ούτε την υποταγή της Ελλάδας στα ξένα κέντρα ούτε την απομόνωσή της, αλλά δίνει βάση στην εγχώρια ανάπτυξη.

Συνέντευξη τύπου παραχωρεί το απόγευμα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στην Αθήνα. Μιλώντας χθες στα Γιάννενα ο πρόεδρος του Συνασπισμού κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι βλέπει την Αριστερά μόνο ως χώρο προς διεμβολισμό.

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ στηρίζονται και προωθούνται από τους εκμεταλλευτές του λαού, που επιδιώκουν από την επόμενη κιόλας των εκλογών την εφαρμογή σκληρότερης οικονομικής πολιτικής, υποστήριξε από το Αγρίνιο ο Δημήτρης Τσοβόλας. Το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λαμία.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων