Εκλογές '96

ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΑΘΗΝΑ, 9 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν στους κόλπους των κομμάτων τα αποτελέσματα των πανελλαδικών δημοσκοπήσεων εν όψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γεράσιμος Αρσένης δήλωσε ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν το δικό τους "γκάλοπ" τα αποτελέσματα του οποίου εξάγονται από την επαφή τους με τον κόσμο και εξέφρασε τη θέση ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης εξέφρασε την άποψη ότι οι αναποφάσιστοι, που συγκεντρώνουν μεγάλο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις, επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ ενώ ο Γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Νεονάκης σημείωσε ότι το αξιόπιστο αποτέλεσμα είναι εκείνο που θα δοθεί στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Στη Νέα Δημοκρατία, θετικά αντιμετωπίστηκαν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Ο κ. Μιχάλης Λιάπης δήλωσε ότι τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη θριαμβευτική πορεία της Νέας Δημοκρατίας. "Οι Έλληνες θέλουν κυβέρνηση ικανή να δουλέψει γι' αυτούς" τόνισε ο Σταύρος Δήμας. Ο Αθανάσιος Τσαλδάρης σημείωσε ότι κάθε μέρα που περνάει η Ν.Δ. αυξάνει τη διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ.

"Ντροπή και προσβολή για τους Ελληνες" χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων ο Πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς. Σε δηλώσεις του από το Άργος ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για "παρασκήνιο" στις δημοσκοπήσεις ενώ ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε: "για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά του τόπου ο πολιτικός ηγέτης Αντώνης Σαμαράς είχε το θάρρος να κατονομάσει το παρασκήνιο που ποτέ δεν ψηφίζεται από το λαό και πάντοτε κυβερνά τον τόπο".

Ο κ. Κακλαμάνης πρόσθεσε ότι "φοβισμένο αυτό το παρασκήνιο επιχειρεί να παρασύρει το λαό με κατασκευασμένα γκάλοπ και να ανακόψει το εκλογικό άλμα της Ανοιξης, γιατί μόνο την Ανοιξη φοβάται".

"Το ΚΚΕ, δεκαπέντε μέρες πριν από τις εκλογές, δεν δίνει σημασία στις δημοσκοπήσεις", δήλωσε σήμερα η Γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα η οποία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

"Ο ελληνικός λαός πρέπει να δει τις εκλογές όχι σαν ένα ιππόδρομο που παίζει κανείς τζόγο στον πρώτο ή τον τελευταίο ή στο μεσαίο κόμμα. Πρέπει να επιλέξει με κριτήριο πολιτικό" είπε η κ. Παπαρήγα. Την πεποίθηση ότι τα μικρότερα κόμματα θα έχουν καλύτερη τύχη σε αυτές τις εκλογές εξέφρασε το στέλεχος του Συνασπισμού Μαρία Δαμανάκη.

Σημείωσε δε ότι "τα δύο μεγαλύτερα κόμματα δεν θα μπορέσουν να πετύχουν την πόλωση που επιθυμούν".

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων