Εκλογές '96

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΟΒΟΛΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

ΑΘΗΝΑ, 2 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος, κ. Δημήτρη Τσοβόλα, επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία Πρυτάνεων, από τα πανεπιστήμια της χώρας, προκειμένου να του γνωστοποιήσει και επίσημα, τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να πληροφορηθεί τις θέσεις του ΔΗΚΚΙ για την ανώτατη εκπαίδευση.

Ο κ. Τσοβόλας ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του για την ανώτατη εκπαίδευση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: η οικονομική αναβάθμιση των ΑΕΙ, η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη της υλικοτεχνικής δομής, η αναμόρφωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η μεσοπρόθεσμη κατάργηση των Πανελλήνιων εξετάσεων, με παράλληλη θεσμοθέτηση προπαρασκευαστικού έτους σπουδών.

Ο κ. Τσοβόλας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους Πρυτάνεις, δήλωσε ότι "συμπαραστέκομαι στον αγώνα των Πανεπιστημιακών δασκάλων και των φοιτητών, που αγωνιούν για την ποιότητα των σπουδών τους και παλεύουν για μια θέση στον σκληρό ανταγωνισμό, που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σύγχρονες ανάγκες" και καταλήγοντας, διαβεβαίωσε τους Πρυτάνεις ότι "το ΔΗΚΚΙ συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του, σε ανύποπτο χρόνο, τα αιτήματά σας".

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων