Εκλογές '96

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΑΘΗΝΑ, 3 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Tην απόφαση να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα και να ματαδοθεί από την ΕΡΤ, πήρε σήμερα ομόφωνα η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, μετά την αποστολή από τον κ.Τσοβόλα, σχετικού εγγράφου διαμαρτυρίας, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η δυνατότητα εκπροσώπησης του ΔΗΚΚΙ στη Διακομματική Επιτροπή, μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών, στις 8 Σεπτεμβρίου, όπως και όλων των άλλων κομμάτων που θα καταρτίσουν συνδυασμούς, τουλάχιστον στο 50% των εκλογικών περιφερειών της χώρας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής αποφάσισαν ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών, κ.Βασιλείου Σκουρή να επιτρέπεται η μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων υποψηφίων βουλευτών, μόνο από τοπικής εμβέλειας κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφόσον, δεν υπερβαίνουν το ένα λεπτό για κάθε τηλεοπτικό σταθμό και τα τρία λεπτά για κάθε ραδιοφωνικό.

Επιπλέον, τα διαφημιστικά μηνύματα κομμάτων και υποψηφίων θα συνυπολογίζονται στις συνολικές εκλογικές δαπάνες των κομμάτων και η αποτίμηση των παροχών, σε είδος προς κόμματα και υποψηφίους, οι οποίες συνυπολογίζοται στο συνολικό "πλαφόν" εκλογικών δαπανών, θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 10.30 μ.μ., από τη Διακομματική Επιτροπή.

Τέλος, θα ζητηθεί από την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια να εφαρμόζουν πιστά την υπουργική απόφαση, σχετικά με την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων