Εκλογές '96

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ, 5 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Ο Πρωθυπουργός θεμελιώνει τα έργα κατασκευής του αεροδρομίου των Σπάτων σε μια ώρα.

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι χθεσινές εξαγγελίες του κ.Σημίτη για αγρότες, μικρομεσαίους και συνταξιούχους.

Στα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός περιλαμβάνονται η μετατροπή του ΟΓΑ σε ταμείο κύριας ασφάλισης των αγροτών, η αύξηση του αφορολόγητου του εισοδήματος του στο 50%, η τιμαριθμοποίηση των κατώτατων ορίων των συντάξεων, η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος καθώς και η κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης.

Εντός της προσεχούς τετραετίας, ο Μιλτιάδης Εβερτ χαρακτήρισε λόγια κενά περιεχομένου τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. Πρόσθεσε ότι τα περί σταδιακής κατάργησης των αντικειμενικών κριτηρίων αποτελούν στην ουσία ομολογία του άδικου χαρακτήρα του μέτρου και κατηγόρησε τον κ.Σημίτη για εμπαιγμό των συνταξιούχων και για αναξιοπιστία.

Πρόσκληση για τηλεοπτικό διάλογο προς τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων απηύθυνε από τα Γιάννενα ο Αντώνης Σαμαράς καλώντας τους κυρίους Σημίτη και Εβερτ να δηλώσουν ευθέως στον ελληνικό λαό εάν προτίθεται να εφαρμόσουν προγράμματα λιτότητας από την επόμενη των εκλογών.

Συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης θα δώσει στις 12 το μεσημέρι στο Ζάππειο η Αλέκα Παπαρήγα.

Στην Κομοτηνή περιοδεύει ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας θα μιλήσει στις 8:30 το βράδυ σε συγκέντρωση στην Καβάλα.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων