Εκλογές '96

Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Την ανάγκη παρουσίασης από τα κόμματα συγκεκριμένων απαντήσεων και δεσμεύσεων σε θέματα πολιτικού σχεδιασμού, εθνικής στρατηγικής και κοινωνικής ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, επεσήμανε ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, και την προετοιμασία των εκλογών.

"Το θέμα μιας κοινωνικής πολιτικής, μιας κοινωνικής αλληλεγγύης, μιας πολιτικής που εγγυάται τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου έχει εκ των πραγμάτων μια πρώτη προτεραιότητα και οι πολίτες απαιτούν καθαρές απαντήσεις και δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα. Είναι κάτι το οποίο δεν απαντιέται με παροχές, δεν απαντιέται με υποσχέσεις περί δωρεάν παροχών. Απαντιέται μόνο με την ικανότητα να προσδιορίσουμε συγκεκριμένες πολιτικές που θα αναβαθμίσουν την ικανότητα λειτουργίας της κοινωνίας μας στον οικονομικό τομέα, στον κοινωνικό τομέα και στο επίπεδο φυσικά των παραγωγικών σχέσεων", δήλωσε ο κ.Τσοχατζόπουλος.

Παράλληλα προέβλεψε ότι "το κλίμα θα ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο και μετά από μια εβδομάδα όλοι θα προβληματιζόμαστε για άλλου είδους θέματα, τα οποία θα βγουν στο προσκήνιο και θα έχουν να κάνουν πραγματικά με το περιεχόμενο της πολιτικής και όχι τόσο με τις διαδικασίες", όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

"Νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι θα έχουμε έναν διαφορετικό εκλογικό αγώνα, από αυτά που περιμέναμε στο παρελθόν. Από τη μια πλευρά λόγω του νέου πλαισίου πραγματοποίησης εκλογών, που έχουμε ψηφίσει ομόφωνα όλα τα κόμματα, και δεύτερον, διότι το περιεχόμενο και η ουσία των προβλημάτων απαιτούν σήμερα περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε στο παρελθόν συγκεκριμένες απαντήσεις, καθαρές πολιτικές και προπαντός δεσμεύσεις για συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους, στα εθνικά θέματα, στην κοινωνική ανάπτυξη, την κοινωνική μετεξέλιξη και βέβαια στις απαντήσεις της κοινωνικής πολιτικής, που ο πολίτης δικαιούται με μεγάλη έμφαση να απαιτήσει από τα κόμματα. Διότι βρισκόμαστε σε μια εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, όπου ολοένα και περισσότερο οι πολίτες υφίστανται το κόστος προσαρμογής στα νέα δεδομένα που έντονα και με υψηλούς ρυθμούς καθημερινά αλλάζουν γύρω μας", είπε.