Εκλογές '96

ΣΕ 8η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Η κατάκτηση και όγδοης βουλευτικής έδρας στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης αποτελεί τον εκλογικό στόχο της Ν.Ε Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, όπως τον περιέγραψε ο γραμματέας της οργάνωσης, Κώστας Μαμέλης, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος.

Ο κ. Μαμέλης τόνισε ότι "η προεκλογική δράση και κίνηση του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται αποκλειστικά στον σκεπτόμενο πολίτη και ο διάλογος διεξάγεται με θετικό λόγο, με ανάδειξη της θετικής πρότασης, με επιχειρήματα-θέσεις-αρχές και όχι με συνθήματα-ψευδολογίες-αρνητικό λόγο-παροχολογία χωρίς αντίκρυσμα".

Η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να τηρήσει ορισμένους κανόνες δεοντολογίας, κατά την προεκλογική περίοδο, και στο πλαίσιο αυτό δεν θα κάνει χρήση μεγαφώνων, αεροπανό, πλαστικού υλικού, ατομικών αφισών καθώς και ραδιοτηλεοπτικών σποτς.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της 61ης ΔΕΘ, ο κ. Μαμέλης είπε:"Προσδίδουμε πολιτικά χαρακτηριστικά στην έλευση αυτή. Η υποδοχή του προέδρου μας θα είναι παλλαική-αγωνιστική, θα επιβεβαιώνει το κύρος-την απήχηση-την αποδοχή του-τη σχέση του με το λαό της πόλης μας. Μια σχέση προοπτικής για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Οι 16 υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης είναι οι: Ακριτίδης Νικόλαος, Βενιζέλος Ευάγγελος, Γκεσούλης Νίκος, Θεοχαρίδης θανάσης, Καμενίδης Χρήστος, Καστανίδης Χάρης, Κωνσταντινίδης Ελευθέριος, Μαγκριώτης Ιωάννης, Παπαδάκης Νικόλαος, Παπαθεμελής Στέλιος, Σακελλάρης Λυκούργος, Σπυριούνης Κυριάκος, Τελιγιορίδου ολυμπία, Τσοχατζόπουλος Ακης, Χαριτίδου Σοφία και Χατζηπέτρου Ανάργυρος. Η 17η θέση θα συμπληρωθεί με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων