Εκλογές '96

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 5 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Νίκη του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές πρόβλεψε ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε ομιλία του ενόψει της έναρξης του προεκλογικού αγώνα. Σ αυτές τις εκλογές, είπε, κρίνεται το νέο πολιτικό σκηνικό και το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμ που μπορεί να εγγυηθεί περίοδο πολιτικής σταθερότητας.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσει ενωμένο το ΠΑΣΟΚ και τόνισε πως εγγύηση για την πορεία του αποτελούν η συνέχεια, η ιστορία, η ιδεολογία και ο ιδρυτής του Κινήματος Ανδρέας Παπανδρέου.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Εβερτ, ότι είναι συνυπεύθυνος και υπόλογος, μαζί με τον κ. Κ. Μητσοτάκη, για την καταστροφή που επέφερε στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Ν.Δ την περίοδο 1990-93 και ευχήθηκε στον κ. Εβερτ "μακρά θητεία στους πάγκους της αντιπολίτευσης".

Αναφερόμενος στην ελληνοτουρκική κρίση και την προκλητικότητα της γειτονικής χώρας ο κ. Τσοχατζόπουλος, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει με αποφασιστικότητα στις προκλήσεις και σημείωσε την ανάγκη αμυντικής θωράκισης της χώρας.

Σε ερώτηση για το θέμα της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Αριστεράς, είπε ότι "γνήσια συνεργασία" εκδηλώθηκε στις νομαρχιακές εκλογές και πρόσθεσε:" Τέτοιες συνεργασίες θα επιβληθούν εκ των πραγμάτων και εμείς να μην τις θέλουμε. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν τα κόμματα που θα προκύψουν μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη (ανεργία, κυκλοφοριακό κ.α.), λέγοντας ότι η πόλη ασφυκτιά, και υποσχέθηκε πως τα μεγάλα έργα (μετρό, υποθαλάσσια αρτηρία κλπ) θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη τριετία. Για το θέμα της ανεργίας πρότεινε τη δημιουργία πολυκέντρων κοινωνικής αλληλεγγύης και δήλωσε πως κάθε εβδομάδα θα κάνει και νέες προτάσεις για τα προβλήματα της πόλης. Εξέφρασε ακόμα την ελπίδα πως μετά τις εκλογές θα βρεθεί λύση, με τη συνεργασία των παραγωγικών φορέων και των εργαζομένων, για τις δύο εφημερίδες "Μακεδονία", "Θεσσαλονίκη" του συγκροτήματος Βελλίδη.

Την ομιλία του κ. Τσοχατζόπουλου προλόγισε ο γραμματέας της Ν.Ε Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Μαμέλης, ενώ παραβρέθηκαν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος, η γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου και συνυποψήφιοι βουλευτές.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων