Εκλογές '96

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΓΚΕΣΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΔΟΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 5 Σεπτεμβρίου 1996 (Μ.Π.Ε.)

Στα γραφεία της ΕΔΟΘ μίλησε σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Α' Θεσσαλονίκης, Νίκος Γκεσούλης, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 22ας Σεπτεμβρίου, θεωρώντας πως ο κ.Σημίτης θα έχει την ίδια απήχηση στον ελληνικό λαό με αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ.Γκεσούλης επικέντρωσε την ομιλία του στην κρισιμότητα αυτών των εκλογών, στον τομέα του δημοσίου και κυρίως στις Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας, για τις οποίες πιστεύει ότι πρέπει να βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο της πολιτείας και να μην ιδιωτικοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υποστήριξε την αναβάθμιση του ανθρώπινου παράγοντα για τον εκσυγχρονισμό των Δ.Ε.Κ.Ο., ώστε αυτές να γίνουν ανταγωνιστικές, ενώ τόνισε πως "ο αποκλεισμός του Ο.Τ.Ε., με νόμο, από την ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία". Όσον αφορά το χώρο της Βόρειας Ελλάδας, ο κ.Γκεσούλης δήλωσε χαρακτηριστικά προς το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι "τα επόμενα 25 χρόνια ανάπτυξης ανήκουν στη θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα", δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Αναφορικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, ο κ.Γκεσούλης είπε ότι "η παροχολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμίζει τη δεκαετία του '50", καθώς και ότι λυπάται για τον κ.Έβερτ, μπροστά στον οποίο ο κ.Μητσοτάκης φαντάζει εκσυγχρονιστής για το χώρο τους.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων