Εκλογές '96

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ Κ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ-ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΕΒΕΡΤ

ΒΕΡΟΙΑ 7 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ της Βασιλικής Βεγίρη)

Στην αγροτική πολιτική που θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ ως νέα κυβέρνηση από την 23η Σεπτεμβρίου επικέντρωσε την ομιλία του στη Βέροια ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Κώστα Σημίτης, ο οποίος παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στον Μιλτιάδη Εβερτ για τις εξαγγελίες του για τους αγρότες κατηγορώντας τον για παραπλάνηση του αγρότη και εκκωφαντικό μπαράζ υποσχέσεων για εντυπωσιασμό.

Ο κ Σημίτης προέβλεψε επίσης για μιά ακόμη φορά σίγουρη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές και τόνισε ότι το Σοσιαλιστικό Κίνημα πρέπει όχι απλά να κερδίσει τις εκλογές αλλά και να αποκτήσει την πλειοψηφία εκείνη που θα το καταστήσει τη μεγάλη κοινωνική δύναμη του 21ου αιώνα."Πρέπει να μιλήσουμε σε όλους, σε αυτούς που για διάφορους λόγους στην πορεία θέλησαν να μας αφήσουν σε όσους τυχόν είναι δυσαρεστημένοι και αναποφάσιστοι" πρόσθεσε σχετικά.

Για την αγροτική πολιτική ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ολόκληρη τη χώρα σε εξέλιξη ,άμεσα ή έμμεσα, έργα ύψους 2,6 τρισεκατομμυριών δραχμών ενώ τα έργα που υπόσχεται ο κ Εβερτ ξεπερνούν τα 830 δισεκατομμύρια και υποσχέθηκε ότι αμέσως μετά την επανεκλογή του κόμματός του στην κυβέρνηση θα ψηφιστεί ο νόμος για την μετατροπή του ΟΓΑ σε ταμείο κύριας ασφάλισης.

Κατηγόρησε επίσης τη Νέα Δημοκρατία ότι αν ο αγροτικός τομέας έχει κάποια προβλήματα φταίει και εκείνη που στις Βρυξέλλες δεν παρουσίασε σχεδόν καμία ελληνική θέση και δέχτηκε ότι πρότειναν οι Ευρωπαίοι εταίροι. Τη Νέα Δημοκρατία όμως επέκρινε δριμύτατα ο κ Σημίτης και για αδυναμία προσφοράς στον ελληνικό λαό μιας κυβέρνησης με σταθερή πορεία και κάλεσε τον ελληνικό λαό να διαλέξει ανάμεσα σε μία σταθερή και απερίσπαστη κυβέρνηση τουΠΑΣΟΚ χωρίς περιπέτειες και μία κυβέρνηση με ομάδες που αλληλοεπιβουλεύονται και μία από αυτές έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση.

Εμφαση έδωσε ο κ Σημίτης και στα έργα της αγροτικής ανάπτυξης από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό Ημαθίας σημειώνοντας ότι στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ είναι η ολοκλήρωση του μουσείου της Βεργίνας.

Τέλος σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι επί πρωθυπουργίας έχει αυξηθεί η ελληνική παρουσία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και έχει γίνει δυνατό το σταμάτημα του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου της ΕΕ προς την Τουρκία. Ο κ Σημίτης συνοδευόμενος από πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο έφτασε στη Βέροια στις 10.15΄το πρωί και μετά την ομιλία του είχε συνάντηση με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των παραγωγικών φορέων του νομού. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί τα Γιαννιτσά το Αιγίνιο και τη Χαλκηδόνα και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη στις 5 το απόγευμα.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων