Εκλογές '96

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

ΣΕΡΡΕΣ, 8 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, και προσωπικά του αρχηγού της, Μιλτιάδη Εβερτ, καταφέρθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, σε ομιλία που έκανε στο Λευκώνα, καθ οδόν προς τις Σέρρες.

Ο κ. Εβερτ είναι ανίκανος να χειριστεί τα εθνικά θέματα, είπε ο κ. Σημίτης, ενώ η Ν.Δ είναι το κόμμα που κρατούσε σχέση υποτέλειας με τους εταίρους στην Ευρωπαική Ενωση και δεν προώθησε τη διαβαλκανική συνεργασία. Επισήμανε ακόμα ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμονεύει ο κίνδυνος της διάσπασης, ενώ όσο αφορά στις προτάσεις της Ν.Δ για την οικονομία τόνισε χαρακτηριστικά, ότι "δεν ξέρει τι θέλει".

Για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι είναι το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα της χώρας κι αυτό θα εκφραστεί και στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου. Παράλληλα ο κ. Σημίτης παρουσίασε το πρόγραμμα έργων και επενδύσεων για τις περιοχές της υπαίθρου και δήλωσε ότι βρίσκεται υπό δημοπράτηση το περιφερειακό νοσοκομείο Σερρών.

Φτάνοντας στις Σέρρες ο κ. Σημίτης κατευθύνθηκε στο κτίριο της Νομαρχίας, όπου είχε επαφές με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Στέλιος Παπαθεμελής, ο Γιάννης Ανθόπουλος και ο Αλέξανδρος Δαμιανίδης.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων