Εκλογές '96

ΣΙΓΟΥΡΟΣ Ο κ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΑΘΗΝΑ, 9 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Tη βεβαιότητα ότι "το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει αυτές τις εκλογές και θα υπάρξει μία τετραετία σταθερότητας και συνειδητής από όλους προσπάθειας να ξεπερασθούν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και να υπάρξει ένα αρραγές ισχυρό μέτωπο απέναντι στην Τουρκία", εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με πρόσφατη δημοσκόπηση τηλεοπτικού σταθμού.

Ο κ. Κακλαμάνης, αφού παρατήρησε ότι δεν υπάρχει στη χώρα μας νομοθετικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι κανόνας της πολιτικής είναι " ένα ποσοστό αυτών που είναι αναποφάσιστοι-το μεγαλύτερο κατά κανόνα- να επιστρέφει στην εκλογική του βάση. Στο κόμμα, δηλαδή, που βρίσκεται στην Κυβέρνηση, από το οποίο κυρίως προέρχεται".

Παράλληλα, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης όλων των οπαδών και μελών του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και εκείνων που έκριναν κάποια στιγμή ότι έπρεπε να στρατευθούν σε άλλο κόμμα.

Κάνοντας αναφορά στο τελευταίο επεισόδιο στα κατεχόμενα της Κύπρου, ο κ. Κακλαμάνης το χαρακτήρισε ως "μια ακόμη προκλητική και προβοκατόρικη ενέργεια της Τουρκίας".

Ειδικότερα, ο κ. Κακλαμάνης, στη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή με τα μέλη της Βελγικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που επισκέπτονται την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε ότι η επιθετική πολιτική της Τουρκίας αποτελεί κίνδυνο για τη Βαλκανική και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής, υπενθύμισε την αδιαλλαξία της Τουρκίας, σχετικά με το Κυπριακό, που κορυφώθηκε με την εν ψυχρώ δολοφονία των νεαρών Ελληνοκυπρίων, καθώς και άλλες προκλητικές ενέργειες, ενώ για το Σκοπιανό εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε ακόμη ότι τα κριτήρια και οι προθεσμίες που τίθενται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ για την οικονομική σύγκλιση των χωρών-μελών και τη δημιουργία της Νομισματικής Ένωσης είναι περιορισμένα για πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη συμμετοχής των μικρών χωρών της Ευρώπης στη διαδικασία αναθεώρησης του Μάαστριχτ και τη Διακυβερνητική, για την αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Βελγικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, Γερουσιαστής κ. Armand De Decker, υποψήφιος για την Προεδρία της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης στις εκλογές του επόμενου Δεκεμβρίου, έδειξε κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις και εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την περιεκτική ενημέρωση που τούς έγινε, ενώ ο κ, Κακλαμάνης τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα στηρίξει την υποψηφιότητά του.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων