Εκλογές '96

ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ GOOD YEAR ΚΑΙ ΤΗΣ SIEMENS ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 11 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Απόλυτα βέβαιος ότι θα επιλυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στη Good Year και τη Siemens, εμφανίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι παρά τη δυσκολία του προβλήματος, υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης με τη διοίκηση της πολυεθνικής Good Year, προκειμένου να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των απολυμένων στο τμήμα πωλήσεων, ενώ για το θέμα των απολύσεων εργαζομένων στη Siemens δήλωσε ότι θα λυθεί αμέσως μετά τις εκλογές, με την υπογραφή συμβάσεων με τον ΟΤΕ.

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι αποτελεί θέμα διμερούς συμφωνίας των εργαζομένων με τη διοίκηση του Δήμου, ενώ για το ειδικό επίδομα των 18.000 δραχμών που δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για αποπληρωμή σε 5 ετήσιες δόσεις, επισημαίνοντας ότι τα ποσά αυτά προκαταβάλλονται από τους Δήμους, ανάλογα με την πρακτική που ακολουθήθηκε στο παρελθόν.

Σχτεικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην αγορά λόγω της εφαρμογής του νέου νόμου για τις επαγγελματικές μισθώσεις, ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε τη δυνατότητα παρέμβασης της πολιτείας σε περιπτώσεις, όπου παρατηρούνται φαινόμενα "μαύρης αγοράς" και εκβιασμών.

Τέλος, ο κ. Τσοχατζόπουλος μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο εκδοτικό συγκρότημα "Ι. Βελλίδης", τάχθηκε υπέρ μιας λύσης που θα στηρίζεται στους εργαζομένους και στην έκδοση μιας εφημερίδας από τους ίδιους, με παράλληλη τακτοποίηση όλων των οφειλών σε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων