Εκλογές '96

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ Ο Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 7 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Αισιόδοξοι για την πορεία της Οικονομίας δήλωσαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, και ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η 61η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης συμπίπτει με μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία, τόνισε ο κ. Παπαντωνίου, χαρακτηρίζοντας θετική την πορεία των οικονομικών. Ο ρυθμός ανάπτυξης του χρόνου θα είναι 3%, πολύ περισσότερο από αυτόν της Ε.Ε, είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και πρόσθεσε:"Η ελληνική οικονομία είναι ανταγωνιστική και στηρίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις γι αυτό και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει μέτρα για τη στήριξη των ΜΜΕ.

Σε ερώτηση για το κλείσιμο της "Γκουντ Γίαρ" παρατήρησε ότι δεν σημαίνει αποβιομηχάνιση.

Την εκτίμηση ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης εξέφρασε ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος και σημείωσε πως είναι καλό κάθε χρόνο στη ΔΕΘ να γίνεται ο ετήσιος απολογισμός του κυβερνητικού έργου.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Κοσμόπουλου, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι δεν καταλαβαίνει το λόγο για τον οποίο στεναχωριέται, ενώ ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι ο κ. Κοσμόπουλος είναι στέλεχος της Ν.Δ και είναι υποχρεωμένος να κάνει τέτοιες δηλώσεις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων