Εκλογές '96

Μ.ΕΒΕΡΤ: Η ΝΔ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ

ΑΘΗΝΑ, 4 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Η κυβέρνηση "έχασε την ψυχραιμία της", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ, στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Ζάππειο Μέγαρο, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους μικρομεσαίους, τους αγρότες και τους συνταξιούχους.

Ο κ. Εβερτ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως είναι άδικο το μέτρο των αντικεμενικών κριτηρίων φορολόγησης και γι αυτό δεσμεύτηκε σχετικά με την αντικατάσταση τους.

Κατηγόρησε τον κ. Σημίτη ότι "εμπαίζει" τους αγρότες και τους συνταξιούχους και βεβαίωσε ότι η Ν.Δ θα παραμείνει προσηλωμένη στις εξαγγελίες που έκανε για τα πρώτα μέτρα τα οποία θα λάβει στην περίπτωση που εκλεγεί στην κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση υστέρησε στην απορρόφηση κονδυλίων και η μεγαλύτερη υστέρηση παρατηρήθηκε στο υπουργείο Γεωργίας.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ δεν πρόκειται να επιτρέψει να πωληθεί επιχείρηση και τα χρήματα να καταλήξουν σε καταναλωτικές δραστηριότητες και όχι σε επενδύσεις.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων