Εκλογές '96

ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΤΙ Η ΔΕΘ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΔΙΑΒΛΕΠΕΙ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 5 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Τον κίνδυνο ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί με αθέμιτο τρόπο τα εγκαίνια της 61ης ΔΕΘ, επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τρία χρόνια "απραξίας", στα οποία, όπως δεν πραγματοποιήθηκε κανένα μεγάλο έργο στη Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη του συνέντευξη, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Καραμανλής κάλεσε τον κ. Σημίτη να ασκήσει κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, κα κάνει αυτοκριτική για τις δικές του ευθύνες και να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός εξαγγείλει έργα που έχουν εξαγγελθεί στο παρελθόν, ο κ. Καραμανλής, είπε ότι θα είναι αναγκασμένος να τον καταγγείλει για "υποκρισία και εσκεμμένα κέρδη".

Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στις εξαγγελίες της Ν.Δ τόνισε ότι αυτές δεν είναι καινούριες αλλά περιλαμβάνονται εδώ και δύο χρόνια στο πρόγραμμα της ενώ τα επτά μέτρα που προβάλλει ο κ Εβερτ αποτελούν τις στρατηγικές προτεραιότητας του κόμματος του.

Σχετικά με το Σκοπιανό απέδωσε ευθύνη σε όλες τις κυβερνήσεις για τα σοβαρά λάθη που έχουν γίνει και χαρακτήρισε ως απερίσκεπτο λάθος τον διάλογο που άρχισε την άνοιξη του ΄96 για τη σύνθετη ονομασία του γειτονικού κράτους. Πρόσθεσε δε ότι προϋπόθεση για την συζήτηση με τα Σκόπια είναι η αλλαγή της στάσης τους.

Όσον αφορά τα έργα της Εγνατίας οδού, της ύδρευσης της Θεσσαλονίκης, του βιολογικού καθαρισμού του λιμανιού και του αεροδρομίου τόνισε ότι κανένα από αυτά δεν ολοκληρώθηκε ενώ αναφερόμενος στο θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας είπε ότι ήταν μια ευκαιρία που χάθηκε και επισήμανε ότι κανένα από τα τέσσερα μεγάλα έργα δεν θα είναι έτοιμο πριν από το τέλος του 1997.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων