Εκλογές '96

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Μ.ΕΒΕΡΤ ,ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , 8 Σεπτεμβρίου (Μ.Π.Ε.)

Ετοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση δηλώνει ο προεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μ.Εβερτ στην εφημερίδα "το Βήμα της Κυριακής".Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Εβερτ αποκαλύπτει ότι τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας θα είναι οι υπουργοί στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μιλαέι χωρίς υπεκφυγές.

"Δε θα μιλήσω υποθετικά.Αν είδατε τα πρόσωπα που βάλαμε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας,χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τους συνδυασμούς Επικρατείας των άλλων κομμάτων,θα καταλάβατε ότι πρόθεσή μας είναι να στηριχθούμε σε ανθρώπους που είναι γνώστες και ειδικοί στο χώρο τους.Σημασία έχει ότι επιλέξαμε του ικανούς να αντιμετωπίσουν άμεσα τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν στο Επικρατείας μας δύο διπλωμάτες κύρους,τρείς οικονομολόγοι άριστου επιπέδου."

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας αναφέρεται και ονομαστικά σ΄αυτούς που θα γίνουν υπουργοί. Αθ.Τσαλδάρης, Μολυβιάτης, Παυλόπουλος, Αλογοσκούφης, Τζωάννος, Λουκάκος, Κωνσταντοπούλου.

Ο κ.Εβερτ δηλώνει ακόμη ότι δεν φοβάται κανένα απο τους αντιπάλους του, ούτε φυσικά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κ.Σημίτη.

"Αν δε με ρωτούσατε εσείς για τον κ.Σημίτη ούτε που θα αναφερόμουν σ΄αυτόν."

Οι κρίσεις του για το σημερινό πρωθυπουργό δεν είναι κολακευτικές.Τον βλέπει "αναποφάσιστο" ,του καταλογίζει ότι υστερεί σε οργανωτικό επίπεδο και επισημαίνει ότι δεν έχει να επιδείξει έργο απο τα υπουργεία που πέρασε.

Οσον αφορά στις κρίσεις τους για τον επίτιμο προεδρο του κόμματος,πρώην Πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, παραδέχεται ότι του δημιουργεί κάποια προβλήματα "αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο" αφού ο κ.Μητσοτάκης έχει κάποιες απόψεις για τις οποίες αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κ.Εβερτ επιχειρεί να απεγκλωβιστεί απο την παραδοσιακή Δεξιά και αρνείται ότι υπήρξε μέλος της ΕΚΟΦ.Αναφέρεται στο έργο του ως δημάρχου της Αθήνας και τονίζει ότι η παλιά Δεξιά έχει ανατραπεί εκ των πραγμάτων και λόγω εποχής.Πιστεύει ακόμη, ότι δεν μπορεί να "υπάρξει Δημοκρατία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη".

Δηλώνει ακόμη πιστός θαυμαστής του Κ.Καραμανλή και δηλώνει ότι έχειεπηρεαστεί απο τον τρόπο σκέψης του."Μού έμαθε τον τρόπο που πρέπει να δίνομαι σε μια αποστολή.Το ξέρετε ότι αν δεν ήταν ο Κ.Καραμανλής δε θα διεκδικούσα σήμερα την πρωθυπουργία της χώρας;"

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων