Εκλογές '96

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΒΕΡΤ ΚΑΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ, 8 Σεπτεμβρίου 1996 (Μ.Π.Ε)

Σκληρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κυρίως για το χειρισμό της κρίσης στα Ιμια εξαπέλυσε από την Καρδίτσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιλτιάδης Εβερτ.

''Οχι άλλη εθνική ταπείνωση, όχι άλλη Ιμια'' διακήρυξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει μια πανεθνική αμυντική και εξωτερική πολιτική γιατί, δεν έχουμε την πολυτέλεια του διχασμού στα εθνικά θέματα, και τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα αφήσει να υπάρξουν άλλες χαμένες πατρίδες.

Ο κ.Εβερτ είπε ότι η ΝΔ δικαιώθηκε στις μεγάλες εθνικές της επιλογές και ποτέ δεν ευχαρίστησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ούτε ζήτησε συγγνώμη από τους Γερμανούς.

Σε άλλη ομιλία του στη Λάρισα έκανε λόγο για ''κυβέρνηση των διακοπών, της οκνηρία, της απραξίας, της αμέλειας και της αδιαφορίας'' και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να απορροφήσει 1700 δισ δραχμές από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το πρωί ο κ.Εβερτ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη και ενημερώθηκε για το νέο επεισόδιο στη γραμμή αντιπαράθεσης της Κύπρου.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων