Εκλογές '96

ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Μ. ΕΒΕΡΤ

ΑΘΗΝΑ, 9 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Την πρόβλεψη ότι αν δεν αντιμετωπιστεί με τα κατάλληλα μέτρα η ανεργία θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και θα φτάσει το 15% μέχρι το 2000 διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Ζάππειο Μέγαρο για το θέμα της ανεργίας.

Ο κ. Εβερτ τόνισε ότι η βασική πρόταση της Ν.Δ για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι η επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προιόντος και η έγκαιρη και σωστή απορρόφηση των κονδυλίων της Ευρωπαικής Ενωσης, σημειώνοντας ότι μ αυτό τον τρόπο θα γίνουν επενδύσεις και θα προκύψουν θέσεις απασχόλησης.

Σε ερώτηση αν η Ν.Δ θα επιβάλει νέους φόρους, εφόσον εκλεγεί στην κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι το κόμμα του περιμένει να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους με τη μείωση της σπατάλης στο δημόσιο τομέα και την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης.

Επίσης ο κ. Εβερτ ρωτήθηκε αν η Ν.Δ προτίθεται να ανοίξει τον κατάλογο των μεγάλων φοροφυγάδων, αν γίνει κυβέρνηση και έδωσε της εξής απάντηση:"Οσο μεγαλύτερος είναι ο φάκελος τόσο μεγαλύτερη προτεραιότητα θα έχει για να σταλεί στον εισαγγελέα".

Και σ αυτή τη συνέντευξη ο κ. Εβερτ απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για τρεις τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ τους.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων