Εκλογές '96

ΕΒΕΡΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΘΗΝΑ, 11 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Με σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιλτιάδης Εβερτ, απάντησε στα όσα είπε ο κ. Σημίτης κατά την παρουσίαση των θέσεων της κυβέρνησης για τα εθνικά θέματα στο Ζάππειο Μέγαρο.

"Η δεν μπορεί να καταλάβει τις προτάσεις μας και δεν συγκαλεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ή ο κ. Σημίτης έχει αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι σε τρίτες χώρες", αναρωτήθηκε ο κ. Εβερτ σημειώνοντας ότι οι μέχρι τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων και την κρίση στα Ιμια μαρτυρούν την ύπαρξη δεσμεύσεων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν θα υπάρχει διάσταση απόψεων στους γενικούς άξονες και απέδωσε τις όποιες διαφωνίες σε μικροκομματικά συμφέροντα, για τα οποία είπε ότι πρέπει να παραμεριστούν.

Ο κ. Εβερτ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της διαβαλκανικής συνεργασίας, πρότεινε το διορισμό μονίμου υφυπουργού Εξωτερικών και σε ερώτηση αν η Ν.Δ θα αμφισβητήσει την ενδιάμεση συμφωνία είπε ότι η συμφωνία αυτή έχει επικυρωθεί και η Ελλάδα δεν μπορεί να αρνηθεί τις διεθνείς συμφωνίες.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων