Εκλογές '96

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ Μ.ΕΒΕΡΤ ΚΑΙ Γ.ΣΟΥΦΛΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 3 Οκτωβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις και η προετοιμασία των δύο υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Μ.Έβερτ και Γ.Σουφλιά, καθώς πλησιάζει η κρίσιμη ψηφοφορία.

Ο κ.Έβερτ συναντήθηκε σήμερα με τους κυρίους Καλαντζή, Παπαδόγγονα, Ανδρεουλάκο, Ρεγκούζα, Κωστόπουλο, Σκανδαλάκη, Τσαλδάρη, Σιούφα, Παυλόπουλο, Σπηλιωτόπουλο, την κυρία Κουτσίκου και με τους εκλέκτορες της Θεσσαλονίκης και του Έβρου.Οι κύριοι Ρεγκούζας, Κωστόπουλος, Παπαδόγγονας και Ψωμιάδης τάχθηκαν, με δηλώσεις τους, υπέρ του κ.Έβερτ.Όπως δήλωσε στο ΜΠΕ ο κ.Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Μ.Έβερτ θα επικρατήσει άνετα με περισσότερους από 120 ψήφους.

Ο Γ.Σουφλιάς συνέχισε τις επαφές του με εκλέκτορες και βουλευτές, όπως τους κυρίους Βουλγαράκη, Κασίμη, Μεϊμαράκη, Παπαληγούρα, Σκανδαλάκη και άλλους.Υπέρ του κ. Σουφλιά τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου από την Ουάσιγκτον όπου συμμετέχει σε συνέδριο.Εξάλλου, ο κ.Ανδριανόπουλος ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση επικράτησης του Μ.Έβερτ θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Γεώργιος Ράλλης δήλωσε:"Οι εκλέκτορες βουλευτές και εκπρόσωποι των νομαρχιακών πρέπει να επιλέξουν τον υποψήφιο που εγκρίνει η πλειοψηφία των 2,5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων της ΝΔ.Μόνο έτσι υπάρχει η ελπίδα να καλυφθεί το χάσμα που έχει ανοίξει για να υπάρξει ομοψυχία στο κόμμα, προκειμένου να ανταποκριθεί στην εθνική αποστολή του".

Μέχρι τις 10 το βράδυ οι δύο πολιτικοί μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους, υποστηριζόμενοι από πέντε εκλέκτορες.Υποβολή υποψηφιότητας μπορεί να γίνει και μία ώρα πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας με την υποστήριξη δέκα βουλευτών.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, την δήλωση υποψηφιότητας του κ.Σουφλιά θα υπογράψουν η Ν.Μπακογιάννη και οι κύριοι Μάνος, Λιάπης, Παπαληγούρας, καθώς και ένας εκλέκτορας από επαρχιακή Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΔ.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων