Εκλογές '96

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ, 4 Οκτωβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Άρχισε στη Ρηγίλλης η διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Οι 193 εκλέκτορες, 108 βουλευτές, 9 Ευρωβρουλευτές και 76 εκπρόσωποι των νομαρχιακών οργανώσεων καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του Μιλτιάδη Εβερτ και του Γιώργου Σουφλιά το νέο πρόεδρο του κόμματος.

Παρά τις εκκλήσεις του γραμματέα του κόμματος Σταύρου Δήμα, να μην συγκεντρωθούν οπαδοί έξω από τα γραφεία του κόμματος, χιλιάδες υποστηριχτές και των δύο διεκδικητών βρίσκονται από το πρωί εκεί και φωνάζουν συνθήματα, είτε υπέρ του κ.Εβερτ, είτε υπέρ του κ.Σουφλιά.

Ο κ.Σουφλιάς, εμφανίστηκε το πρωί αισιόδοξος και δήλωσε ότι όλα θα πάνε καλά, ενώ ο κ.Εβερτ δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία της ψηφοφορίας το λόγο πήρε ο κ.Δήμας, ο οποίος τόνισε: "Η Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες. Η Νέα Δημοκρατία από το μεσημέρι και μετά ενωμένη θα προχωρήσει στη διαδραμάτιση του συνταγματικού της ρόλου".

Το μέλος της εφορευτικής επιτροπής Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, δήλωσε ότι "η εγγύηση είναι δεδομένη και από τις δύο πλευρές για την ενότητα και τελικά η Ν.Δ. θα προχωρήσει και σαν αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και για να επιτελέσει τον προορισμό της γενικότερα για το καλό του τόπου".

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε "ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μία οικογένεια μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρχει μία διαδικασία και να έχουμε κάποιοι, κάποιες προτιμήσεις αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα, πάνω από όλα είναι οι αρχές μας και το πρόγραμμα μας. Θα φέρουμε το κόμμα στη νίκη και θα λύσουμε τα προβλήματα της Ελλάδας".

Σημειώνεται ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει τα γενέθλια της. Συμπλήρωσε 22 χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974 από τον πρώην πρόεδρο της δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων