Εκλογές '96

ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΓΟ Ο Μ.ΕΒΕΡΤ ΚΑΙ Ο Γ.ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΑΘΗΝΑ, 4 Οκτωβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Για ενότητα της Νέας Δημοκρατίας έκαναν λόγο αμέσως μετά το αποτέλεσμα, ο νικητής και ο ηττημένος των εκλογών.

"Ανοίγουμε καινούρια σελίδα, η οποία πρέπει να δώσει νέα δυναμική, νέα προοπτική στο κόμμα μας για να μπορέσουμε να μπούμε στο νέο αιώνα με ένα διαφορετικό πνεύμα, με μία διαφορετική αντίληψη. Όλοι ενωμένοι σε ένα κοινό στόχο να βοηθήσουμε την Ελλάδα, την παράταξη μας, τους οπαδούς μας και τα στελέχη μας".

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Μιλτιάδη Εβερτ όπου επανεξελέγη για δεύτερη συνεχή φορά πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ.Εβερτ, τόνισε ότι δεν υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι από αυτή την αναμέτρηση. Δήλωσε ότι οι κίνδυνοι που θα διατρέξει η Ελλάδα στον εθνικό τομέα θα είναι μεγάλοι. "Έχει πολύ μεγάλη σημασία λοιπόν η αξιωματική αντιπολίτευση, να είναι ισχυρή, ενωμένη, αποτελεσματική και αποφασιστική."

Ο νέος πρόεδρος είπε ότι πρέπει να γίνει αναδιάταξη στις δυνάμεις μέσα στο κόμμα και ότι πρέπει να ξεκινήσει μια νέα εσωκομματική πορεία η οποία τελικά θα καταλήξει στο τακτικό συνέδριο που θα συγκληθεί το πρώτο εξάμηνο του 1997."Πρέπει να αρχίσει ένας ανοιχτός διάλογος χωρίς φοβίες, προκαταλήψεις, δογματισμούς για να φτάσουμε τελικά σε ένα συνέδριο δημοκρατικό, ανοιχτό στο οποίο θα συμμετάσχει όλη η κοινωνία" κατέληξε ο κ.Εβερτ.

Με τη χαρακτηριστική φράση "Γιώργο χάσαμε" άρχισε την ομιλία του ο Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος αμέσως μετά συνεχάρει τον κ.Εβερτ για την επιτυχία του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία για το καλό του κόμματος και του τόπου.

Υπογράμμισε ακόμη, ότι σέβεται την ετυμηγορία της πλειοψηφίας και αποδέχεται το αποτέλεσμα. "Τις θέσεις μου, τις ιδέες μου αλλά και τι πρέπει να αποφύγει το κόμμα διατύπωσα με σαφήνεια κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Το ζητούμενο κατά την άποψη μου για το κόμμα είναι επανάκτηση της ουσιαστικής ενότητας και η ανταπόκριση του στις προσδοκίες και τις προοπτικές της παράταξης, του κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολο της και φυσικά γι αυτό το ζητούμενο είναι η νίκη στις επόμενες εκλογές" κατέληξε ο κ.Σουφλιάς.

Στην αναμέτρηση, που κράτησε γύρω στις 3 ώρες, νικητής για δεύτερη συνεχή φορά εξελέγη ο Μιλτιάδης Εβερτ, με ψήφους 103 έναντι 84 του Γιώργου Σουφλιά, ενώ υπήρξαν τρία λευκά και ένα άκυρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ψήφισε ο βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Καραγκούνης και ο Ευρωβουλευτής Σ.Αργυρός, ενώ το ένα λευκό το έριξε ο Βύρων Πολύδωρας.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων