Εκλογές '96

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ, 4 Οκτωβρίου 1996 (Μ.Π.Ε)

Την εκτίμηση ότι η ενότητα της ΝΔ είναι δεδομένη και το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι ''δουλειά'' εξέφρασαν στην πλειοψηφία τους τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επανεξέλεξαν σήμερα το Μιλτιάδη Εβερτ στη θέση του αρχηγού της παράταξής τους, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την εκλογή αυτή ως νίκη του κόμματός τους.

''Κέρδισε η ενότητα της ΝΔ. Το κόμμα θα ξεκινήσει από σήμερα την πορεία του, το ρόλο του, τον αντιπολιτευτικό στην αρχή, τον κυβερνητικό, όταν έρθει η ώρα, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει ο τόπος τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν. Για τη ΝΔ έληξε η μεταβατική περίοδος. Είναι ένα νέο ξεκίνημα, ένα νέο ξεκίνημα γεμάτο ελπίδα'', δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

''Προχωράμε ενωμένοι για πολύ αποτελεσματική αντιπολίτευση'', σημείωσε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιάννης Τζοάννος, ενώ ο Στέφανος Μάνος αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: ''θα τα πούμε όλα όταν έρθει η ώρα'', ενώ σε ερώτηση αν το αποτέλεσμα αυτό διασφαλίζει την ενότητα του κόμματος, απάντησε : '' Ασφαλώς ναι''.

''Γιορτάσαμε σήμερα τα 22 χρόνια της δημοκρατίας με διαφορετικό τρόπο. Από δω και πέρα είναι ώρα αγώνα. Ενωμένοι όλοι μαζί. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι νίκησαν οι δημοκρατικές διαδικασίες'', δήλωσε ο βουλευτής, Δημήτρης Σιούφας, ενώ ο Ευάγγελος Μπασιάκος υπογράμμισε πως ''σήμερα η ΝΔ απέδειξε ότι είναι ένα δημοκρατικό και υγιές κόμμα''.

Ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά : ''Νομίζω, ότι η τυπική ενότητα στην κορυφή δεν κινδυνεύει. Πιστεύω, όμως, ότι το κόμμα μας πρέπει να καταλάβει ότι τα κόμματα χρειάζονται και οπαδούς'', ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε: ''το εκλεκτορικό σώμα εψήφισε κατά την απόφαση του. Εύχομαι στον κ.Εβερτ κάθε επιτυχία''.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων