Εκλογές '96

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΠΟΛΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ''ΕΚΠΛΗΞΗ'' ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, 8 Σεπτεμβρίου 1996 (Μ.Π.Ε)

Την εκτίμηση ότι το κόμμα του θα κάνει την ''έκπληξη'' στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, καθώς και ότι θα κερδίσει μία έδρα στον Εβρο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τους νομούς της Θράκης, ενώ επανέλαβε ότι μετεκλογική συνεργασία της Πολιτικής Ανοιξης με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα θα μπορούσε να επιτευχθεί, μόνο αν κάποιος δεχθεί τις θέσεις του κόμματός του, ''πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι κάτω από αυτό''.

Αναφερόμενος στη δράση του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, και στη θέση της Πολιτικής Ανοιξης να μην συμπεριλάβει μουσουλμάνους υποψηφίους, στα ψηφοδέλτια της στην περιοχή, δήλωσε ότι ''είναι κρίμα που πολύς κόσμος δε γνωρίζει το τι σημαίνει Τουρκικό Προξενείο. Και δεν γνωρίζει το πόσο δύσκολο είναι για τον φιλήσυχο Ελληνα μουσουλμάνο αδελφό μας, να βάλει υποψηφιότητα, σε ένα ψηφοδέλτιο χωρίς να ορίζεται από το Τουρκικό Προξενείο. Και γι αυτό το λόγο πήραμε αυτή τη θέση''.

''Απο κει και πέρα εύχομαι, σημείωσε ο κ.Σαμαράς, ''η δραστηριότητα του κράτους μας στον τομέα αυτό να είναι τέτοια, ώστε το Τουρκικό Προξενείο να μην μπορεί να επεμβαίνει στα εσωτερικά της δικής μας χώρας, όπως εμείς δεν επεμβαίνουμε σταεσωτερικά της δικής τους χώρας''.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων