Εκλογές '96

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΙ Β' ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 3 Σεπτεμβρίου 1996 (Μ.Π.Ε)

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ στην Α' και Β' Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, εκφράζουν στη σύνθεσή τους τον ευρύτατο χώρο της ριζοσπαστικής ανανεωτικής Αριστεράς και δίνουν τη δυνατότητα εκλογής ενός βουλευτή από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό υπογράμμισε ο Ρούλης Εδιάρογλου, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων του ΣΥΝ στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης. Ο κ.Εδιάρογλου έθεσε ως στόχο του ΣΥΝ το ποσοστό των ευρωεκλογών του 1994 και ανέφερε οτι ο προεκλογικός αγώνας θα γίνει κυρίως με προσωπικές συζητήσεις και μικρές συγκεντρώσεις και θα κορυφωθεί με συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 12 Σεπτεμβρίου με ομιλητή τον Πρόεδρο Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ του Παρασκευά Παρασκευόπουλου, είπε οτι ο κ.Παρασκευόπουλος έχει αποχωρήσει από το 1994 από τον ΣΥΝ. "Αυτή τη στιγμή, συνέχισε ο κ.Εδιάρογλου, εκφράζει τον εαυτό του. Κατά τη γνώμη μας είναι λάθος ο τρόπος που χειρίζεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τα ονόματα και τις συνεργασίες με πρώην στελέχη της Αριστεράς. Αυτή η τακτική δημιουργεί προβλήματα στην αναγκαία επικοινωνία των δύο πολιτικών χώρων, ακριβώς διότι αποσκοπεί στην υφαρπαγή ψήφων της Αριστεράς".

Το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου στην Α'Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης αποτελούν οι:

Θωμάς Αγγελίδης-χημικός μηχανικός, Κώστας Αναστασιάδης-φυσικός, Κώστας Γκοντίνος-υπάλληλος ΟΤΕ, Βαγγέλης Ζορκάδης- οικονομολόγος, Δέσποινα Καπουσίζη-Χαραλαμπίδου-ιδιωτική υπάλληλος, Παναγιώτης Κατσαρός-οικονομολόγος, Τάσος Κουράκης-επίκουρος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ, Γιώργος Κυπαρισσίδης-Κοκκινίδης-πανεπιστημιακός, Στέλιος Νέστωρ, Σοφία Νικηφόρου-Αναστασιάδου-δικηγόρος, Μίνα Ξηροτύρη-πολιτικός μηχανικός, Γιάννης Παντής επίκ.καθηγητής Βιολογίας ΑΠΘ, Στέργιος Πιτσιόρλας, Νίκος Σαμανίδης-μαθηματικός-προπονητής μπάσκετ, Παναγιώτα Τζιμέα-λογίστρια, Λευθέρης Χαλβατζής-υπάλληλος Τραπέζης, Ελλη Χρυσίδου-ζωγράφος.

Στη Β' Εκλογική Περιφέρεια συμμετέχουν οι:

Κυριάκος Αγγελόπουλος-οικονομολόγος, Κώστας Βουδούρης-βιβλιοθηκονόμος, Μαίρη Γεωργοπούλου-Ιωαννίδου βοηθός οδοντίατρος, Γιώργος Καραγκιόζης ηλεκτρολόγος, Δημοσθένης Μαντούδης-ηλεκτρονικός, Ευθύμης Μεκέσης-γεωπόνος, Γιάννης Μίχος-δικηγόρος, Μαίρη Μουρατίδου-βιολόγος-παραγωγός οικολογικών προϊόντων-στέλεχος του αγροτικού κινήματος, Δημήτρης Τσούκας-βιβλιοπώλης.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων