Εκλογές '96

ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΟΝΙΣΕ Ο Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΘΗΝΑ, 9 Σεπτεμβρίου 1996 (ΜΠΕ)

Θα ήταν ολέθριο λάθος, την ώρα που η Τουρκία απειλεί με επέμβαση στο Βόρειο Ιράκ, εμείς να ασχολούμαστε με τις εκλογές και τις δημοσκοπήσεις, και να ξυπνήσουμε την 23η Σεπτεμβρίου προ εκπλήξεων, μέσα σε ένα νέο δίχτυ πιέσεων και προβλημάτων, τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στους κινδύνους που εγκυμονεί μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας σε βάρος του Ιράκ.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Ζάππειο Μέγαρο ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι ο Συνασπισμός σ αυτές τις εκλογές επιδιώκει την αλλαγή των συσχετισμών και του πολιτικού σκηνικού και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η είσοδος του ΣΥΝ στη Βουλή, όπως και άλλων μικρών κομμάτων, θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, λέγοντας χαρακτηριστικά:"Ισχυρός Συνασπισμός στη Βουλή σημαίνει εγγύηση για αλλαγές προς προοδευτική, φιλολαική, πραγματικά εκσυγχρονιστική κατεύθυνση".

Ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε "παρωχημένες" τις στρατηγικές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ και σημείωσε πως τα δύο κόμματα αδυνατούν να περάσουν το κλίμα της πόλωσης και της έντασης, γιατί οι ψηφοφόροι τους γνωρίζουν καλά και σ αυτές τις εκλογές αναζητούν τη νέα ελπίδα.

Κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι προβαίνουν σε αντιδεοντολογική και αθέμιτη χρήση των δημοσκοπήσεων και βάζουν όρια και χαρακώματα της δικομματικής πόλωσης.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων