Εκλογές '96

ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ "ΠΕΡΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ" ΝΟΜΟ, Η Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 9 Σεπτεμβρίου 1996 (Μ.Π.Ε.)

Διαχώρισε τη θέση της, έναντι του πρόσφατου νόμου "περί εκσυγχρονισμού των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών", η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, που επισκέφθηκε σήμερα τη διοίκηση αλλά και τους χώρους της Δ.Ε.Θ. Ως γνωστόν, ο εν λόγω νόμος προβλέπει τον περιορισμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου της HELEXPO, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης. Οι τελευταίοι, μιλούν για κίνδυνο αποκλεισμού από τη διοίκηση του εθνικού μας εκθεσιακού φορέα.

Την 61η Δ.Ε.Θ. επισκέφθηκαν, επίσης, μέλη της Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών της Ινδίας. Η συνομοσπονδία -εκπρόσωποι της οποίας επισκέπτονται για δεύτερη φορά, φέτος, την Εκθεση- επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για επιχειρηματική δραστηριοποίηση στο βαλκανικό χώρο. Ο επικεφαλής της ινδικής αποστολής, διευθύνων σύμβουλος της "TATA Exports Ltd", H.H.Malgham, ζήτησε από τον πρόεδρο της HELEXPO, Αντώνη Κούρτη, τη συνδρομή του προς την κατεύθυνση σύναψης ελληνο-ινδικών επιχειρηματικών συνεργασιών.

Στην αποστολή συμμετέχουν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Ινδίας, καθώς και στέλεχος της "Export-Import Bank of India", η οποία λειτουργεί κατάστημα στη Βουδαπέστη, προκειμένου να υποστηρίζει χρηματοδοτικά το ινδικό επιχειρηματικό δυναμικό που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

© 1996 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων