31 / 12 / 99
Web Posted:
15:25 GMT+2

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
Αθήνα, 31/12/1999 (MΠΕ)

Την ευχή να φέρει ο 21ος αιώνας την ειρήνη στον κόσμο και την εξάλειψη της δυστυχίας, όπου και αν υπάρχει, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του που θα εκφωνήσει το βράδυ στον εορτασμό που θα πραγματοποιηθεί στην Ακρόπολη.

Ο κ Στεφανόπουλος επισημαίνει ότι οι ευχές, όσο ειλικρινείς και αν είναι, δεν αρκούν και τονίζει πως χρειάζεται να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να καλυτερέψουν τα πράγματα στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.

"Για την χώρα μας ας είμαστε αισιόδοξοι. Πετύχαμε ήδη πολλά, μπορούμε όμως να κερδίσομε ακόμα περισσότερα. Αν κάνομε κοινή φροντίδα το όραμα της εθνικής επιτυχίας μπορούμε να ανεβάσομε την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει. Οφείλομε με προσήλωση στον στόχο αυτό και συνεχή εκδήλωση της αγάπης μας να προσφέρομε στην πατρίδα όλες τις δυνάμεις μας οπουδήποτε τις έχει ανάγκη. Να αναδείξομε τον ελληνικό πολιτισμό μας, να μην μείνουμε μόνο κληρονόμοι του αλλά να γίνομε αληθινοί συνεχιστές του. Να προσφέρομε με τη παιδεία ευρύτερους ορίζοντες και υψηλά ιδανικά στα παιδιά μας. Να επιδείξομε κοινωνική αλληλεγγύη και να εκπληρώσομε τις υποχρεώσεις μας ο ένας απέναντι του άλλου και απέναντι του κοινωνικού συνόλου", υπογραμμίζει ο κ Στεφανόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταλήγει ευχόμενος να σταματήσουν οι πόλεμοι, να αντιμετωπιστεί η φτώχια και να καταπολεμηθούν οι αρρώστιες που μαστίζουν τον κόσμο με τις δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη και να γίνει το 2000 η αρχή μεγαλύτερης ατομικής και συλλογικής προκοπής και περισσότερης ευτυχίας για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.