31 / 12 / 99
Web Posted:
15:46 GMT+2

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 31/12/1999 (MΠΕ)

Με κακοκαιρία τελειώνει το φετινό έτος, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας πλήττεται από βροχές και χιονοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, στο νομό Θεσσαλονίκης, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο, εκτός από το 37ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Σερρών, όπου σημειώνονται χιονοπτώσεις. Χιόνι πέφτει και στις ορεινές περιοχές του νομού, ενώ τα μηχανήματα της νομαρχίας θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα από τις 8 το βράδυ και για τις επόμενες τρεις μέρες, όλο το 24ωρο, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία λειτουργεί μέχρι στιγμής κανονικά, με μικρές μόνο καθυστερήσεις σε ορισμένες πτήσεις. Ματαιώσεις ανακοινώθηκαν μόνο σε τρεις πτήσεις από Μιλάνο, Μόναχο και Κέρκυρα, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν λίγα λεπτά πριν τις 12 το βράδυ.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία χιονοπτώσεις σημειώνονται στους νομούς Γρεβενών, Δράμας, Ημαθίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Φλώρινας, Σερρών, όπου η κυκλοφορία στο ορεινό και επαρχιακό δίκτυο πραγματοποιείται υποχρεωτικά με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στους νομούς Καβάλας, Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής και Έβρου σημειώνονται βροχοπτώσεις, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Ένα θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στο 42ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Εδεσσας, όταν αυτοκίνητο ΙΧ εξετράπη από την πορεία του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο. Νεκρός είναι ο 54χρονος οδηγός, Χρυσοχόου Σάββας, από τη Ζωή Νέας Πέλλας.

Ε.Ρ.