31 / 12 / 99
Web Posted:
16:24 GMT+2

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΧΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
Σκόπια, 31/12/1999 (MΠΕ)

Στην καλή συνεργασία με την Ελλάδα και τις άλλες γειτονικές χώρες προσβλέπει η ΠΓΔΜ, τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπόρις Τραϊκόφσκι, επισημαίνοντας την ανάγκκη να αρχίσει εντατική δουλειά για το ξεπέρασμα των προβλημάτων που απασχολούν τη χώρα.

"Έχουμε τη δυνατότητα να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε δημοκρατικό κράτος, σταθερά προσανατολισμένο προς το δρόμο αυτό, προς τις αξίες της οικονομίας της αγοράς, και προς τις ανεκτικές διεθνικές σχέσεις. Πίσω μας είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, στην οποία η "Δημοκρατία Μακεδονίας" βρέθηκε αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις που αποτέλεσαν απειλή για τη σταθερότητά της και ασφάλεια. Το κύμα των τριακοσίων εξήντα και πλέον χιλιάδων προσφύγων, δεν ήταν δυνατόν να μην προκαλέσει επιπτώσεις. Παρά ταύτα αποκτήσαμε ακόμη μια εμπειρία και αφοσιωθήκαμε από κοινού, στην εκπλήρωση του κοινού στόχου στη διαφύλαξη της ακεραιότητας και σταθερότητας του κράτους. Π ιστεύω ότι, έχουμε καλή βάση για να ελπίζουμε ότι τον επόμενο χρόνο, θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους καρπούς της πολτικής που κατέστησαν τη χώρα θετικό παράδειγμα από όλες τις χώρες της περιοχής, την πολιτική διαλόγου, του σεβασμού των διαφόρων εθνοτήτων".

Και ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ καταλήγει στο μήνυμά του:

"Προσανατολισμός μας είναι να ενεργούμε από κοινού με τους φίλους μας από την Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία και Γιουγκοσλαβία, για το καλό όλων, αλλά και για να αποδείξουμε ότι έχουμε με τι να συμβάλουμε στον ευρωπαϊκό πλούτο των Εθνών και πολιτισμών. Αναμένουμε ο επόμενος αιώνας, να είναι αιώνας ένταξης, αιώνας κοινής συμβίωσης, ειρήνης και προόδου στον οποίο θα υλοποιηθεί το όραμα η Ευρώπη να είναι κοινός οίκος για όλους.