31 / 12 / 99
Web Posted:
18:25 GMT+2

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ο Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 31/12/1999 (MΠΕ)

Φιλαρμονικές και Χορωδίες Συλλόγων και Σωματείων που έψαλλαν τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα δέχθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης στο υπουργείο.

Το μεσημέρι ο κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε το Τροχονομικό Βάθρο στο Λευκό Πύργο στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον εκδήλωσης της Τροχαίας. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος, ο Ευρωβουλευτής Χρίστος Φώλιας, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης υποστράτηγος Κώστας Οικονόμου, ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Νικηφόρος Τζατζάκης.

Ο κ. Μαγκριώτης αφού ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά στους άνδρες και γυναίκες τροχονόμους και στις οικογένειες τους τόνισε:

"Το 2000 να είναι η καλύτερη χρονιά για όλους. Αν είναι δυνατόν να μηδενίσουμε τα ατυχήματα, τουλάχιστον, τα αστικά. Η Πολιτεία έχει την ευθύνη να μεριμνήσει για καλύτερους και ασφαλέστερους δρόμους, για καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών. Από την άλλη πλευρά όμως, όλοι οι πολίτες, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, έχει τη δική του ευθύνη, είτε ως οδηγός, είτε ως πεζός".

Στη συνέχεια ο κ. Μαγκριώτης περιόδευσε στη Μοδιάνο και στο Καπάνι όπου αντάλλαξε ευχές με τους ανθρώπους της αγοράς Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για την κίνηση των ημερών και την επάρκεια των αγαθών.

Ο υπουργός τόνισε ότι το 2000 που σε λίγες ώρες θα υποδεχθούμε, θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα γυρίζει οριστικά σελίδα.

"Η οικονομία της είναι ισχυρή και ο λαός περιμένει το κοινωνικό αντίκρισμα της ισχυρής οικονομίας. Και το τεκμήριο αυτού του αντικρίσματος είναι οι πρόσθετες κοινωνικές πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται από υγιείς χώρους της οικονομίας μας", υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η το 2000 είναι μία χρονιά, όπου τα εθνικά μας θέματα θα αντιμετωπίζονται μέσα στο πνεύμα του Ελσίνκι με αποφασιστικότητα και με την προοπτική της άμεσης δικαίωσης.

Επεσήμανε ακόμη ότι το 2000 για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι η χρονιά ανάκαμψής τους, της ανάπτυξής τους, καθώς εδώ θα χτυπά η καρδιά της οικονομίας και αναπτύσσονται οι δυναμικές εξωστρεφείς δραστηριότητες της Ελλάδας.

Στις 9 το βράδυ ο υπουργός θα επισκεφθεί το Αμαξοστάσιο του Φοίνικα και θα συμμετάσχει στη γιορτή της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, που πραγματοποιούν κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι.