Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΑΡΜΠΗ - ΣΧΟΙΝΑ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ "Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 21 Ιουλίου 1997 (ΜΠΕ)

Συναυλία για την ενίσχυση του Διεθνούς Ιδρύματος "Μέγας Αλέξανδρος", θα δώσουν αφιλοκερδώς η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς, την Πέμπτη 24 Ιουλίου, στο Θέατρο Δάσους, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ζ' Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων.

Το Θέατρο Δάσους έχει παραχωρηθεί για την εκδήλωση από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Τα εισητήρια κοστίζουν 2.000 και 4.000 δραχμές και διατίθενται στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" και στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, όπου διεξάγονται τα περιφερειακά συνέδρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων, Ευρώπης, Αμερικής, Καναδά και Αυστραλίας

Το Ιδρυμα "Μέγας Αλέξανδρος", που εδρεύει σε απόσταση 85 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, δίπλα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, (κόμβος Δίου-Λιτοχώρου) στην Πιερία, αποτελεί απότιση φόρου τιμής από τους Μακεδόνες της Αμερικής στον Μακεδόνα στρατηλάτη. Ο ειδικός φορέας, που έχει συσταθεί στις ΗΠΑ για την υλοποίηση της απότισης του πρέποντος φόρου τιμής στην ιστορία της Μακεδονίας, λειτουργεί υπό το νομικό καθεστώς ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υπό την επωνυμία "Διεθνές Ιδρυμα Μέγας Αλέξανδρος". Επίτιμος Πρόεδρος του δεν είναι άλλος από τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας -Μακεδόνα στην καταγωγή- Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ Πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος είναι ο ειδικευμένος στις ανασκαφές στην περιοχή του Δίου, καθηγητής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παντερμαλής.