Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΟΖΑΝΗ, 30 Ιουλίου 1997 (ΜΠΕ)

Eνδιαφέρουσες προτάσεις για την εκτέλεση έργων που έχουν σαφείς προδιαγραφές και αποβλέπουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, έγιναν στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, που διοργάνωσε στο Τσοτύλι η Εταιρεία Μελετών Ανω Βοϊου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και ηγετικών στελεχών της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής-Καναδά.

Ο στόχος της επιστημονικής στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο αναπτυξιακό της πρόγραμμα επιτεύχθηκε, ενώ παράλληλα δόθηκε ένα ισχυρό κίνητρο για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών, ώστε στο μέλλον να μετέχουν ενεργά στην αναπτυξιακή προσπάθεια. Το γεγονός ότι η συμμετοχη των πολιτών είναι απαραίτητη επιβεβαιώθηκε και από τις εισηγήσεις των Γάλλων καθηγητών, J.P Muret και L.Miotto, που μετέφεραν στην Κοζάνη πολύτιμες εμπειρίες από τη μελέτη και εφαρμογή παρόμοιων προγραμμάτων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

"Η συμμετοχή, ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία για ένα μεθοδικό ξεκίνημα είναι ικανά να ξαναδώσουν ζωή στα χωριά μας, καθώς ήδη διατίθενται οι πόροι και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις", τόνισε, μιλώντας στο Συνέδριο ο νομάρχης Κοζάνης, Π.Μητλιάγκας.

Στοιχεία για τα συγκεκριμένα έργα και τις εξειδικευμένες προτάσεις για αναπτυξιακά έργα που θα ζωογονήσουν την περιοχή, παρουσίασαν οι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χ. Τζημόπουλος, Αλ.Τσιούμης, Μ.Τζημοπούλου, Η.Βουλγαρίδης και Ε. Καραγιάννης.