Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ


THN KAΘΙΕΡΩΣΗ ΕΤΗΣΙΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΦΙΛ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , 20 Ιουλίου (Μ.Π.Ε.)

Την καθιέρωση ετήσιων βραβείων με την επωνυμία "Μέγας Αλέξανδρος" και "Αριστοτέλης" εξ'ήγγειλε ο υπουργός Μακεδονίας -Θράκης Κ.Φιλ.Πετσάλνικος

κατα τον χαιρετισμό που απηύθυνες προς το Ζ΄παγκόσμιο συνέδριο των παμμακεδονικών ενώσεων, που άρχισε το πρωί στην Θεσσαλονίκη.

Τα βραβεία, είπε, θα απονέμονται σε αλλοδαπούς πολιτικούς και επιστήμονες, που στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις και προβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό.

Για φέτος, ύστερα απο προτάσεις των παμμακεδονικών οργανώσεων επελέγησαν και θα τιμηθούν με το βραβείο "Μέγας Αλέξανδρος" ο Μπένζαμιν Γκίλμαν, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Πολ Κίττινγκ, πρώην πρωθυπουργός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας και ο Βρετανός βουλευτής Εντι Ο΄Χάρα.

Με το βραβείο "Αριστοτέλης θα τιμηθούν οι Τεντ Μακ Γουίνι απο τον Καναδά, καθηγητής πανεπιστημίου διεθνολόγος, ο Ασυτραλός αρχαιολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου Νόρμαν Τζορτζ Αστον και απο την Αυστρία ο καθηγητής Πανεπιστημίου Χανς Σβάμπλ, επίσης αρχαιολόγος.